Kikapcs

Ég veled 2022-es Hungarikum Fesztivál – nem tartják meg idén a rendezvényt a Széchenyi téren, az okokról Elekes Zoltán, főszervezővel beszélgettünk

Elmarad idén a Hungarikum Feszivál, tudtuk meg Elekes Zoltán, főszervezőtől. Ugyan a rendezvény szervezői szerették volna idén is megtartani a Széchenyi téren a minőségi magyar termékek kiállítását és vásárát, azonban a szervezés során olyan akadályba ütköztek, ami nem tette lehetővé az esemény lebonyolítását. Az okokról Elekes Zoltánnal beszélgettünk.

2019-BEN VOLT UTOLJÁRA HUNGARIKUM FESZTIVÁL SZEGEDEN

A Hungarikum Fesztivál minden nyáron a Széchenyi téren a Szegedi Szabadtéri Játékokkal párhuzamosan került megrendezésre, egészen a koronavírus járvány kitöréséig, így 2019-ben volt utoljára. A szervezők nagyon készültek már tavaly és idén is a Hungarikum Fesztiválra, de sajnos az élet máshogy hozta.

A HUNGARIKUM FESZTIVÁL ÜTKÖZÖTT AZ AUGUSZTUS 20-AI RENDEZVÉNNYEL

“Annyi változás történt Szeged rendezvényeinek életében, hogy született egy városi rendelet, ami szigorúan szabályozza, hogy milyen események kerülhetnek a Széchenyi térre. Ez még nem lett volna gond, mert úgy gondolom, a városvezetéssel még meg tudtunk volna egyezni, hogy a fesztivál maradhasson a város főterén, azonban a 2022-es augusztus 20-ai rendezvény a rakpartról beköltözött a Széchenyi térre” – árulta el Elekes Zoltán. Mint hozzátette, az augusztus 20-ai ünnepségsorozat előkészületei, a fabódék építése pont akkor zajlik, amikor a Hungarikum Fesztivál kiállítói foglalták volna be a teret, így kiszorultak a fesztivál megszokott helyéről.

A FESZTIVÁL SZERVEZŐI BÍZNAK BENNE, HOGY 2023-BAN VISSZATÉRHET AZ ESEMÉNY A SZÉCHENYI TÉRRE

A szervező elmondta, a Szegedi Városkép és Piac Kft. munkatársai javasoltak ugyan alternatív helyszíneket a fesztivál részére, de ezeket a lehetőségeket méretében és a helyek kialakításából adódóan nem tudták elfogadni, így idén elmarad a rendezvény. Elekes Zoltán elmondta, hogy még idén leülnek egyeztetni a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetőivel és megpróbálnak a 2023-as évre egy olyan időpontot találni a Hungarikum Fesztiválnak, ami a városi rendezvénynaptárnak, a szervezőknek és a kiállítóknak is megfelelő. “Hiszem azt, hogy van létjogosultsága egy ilyen rendezvénynek Szegeden, a jövő évről elkezdünk beszélgetni, hiszen nem látjuk még sem a gazdasági helyzet alakulását, sem az egészségügyi helyzetet, hogy mi lesz egy év múlva nyáron, de nem adjuk fel, szeretnénk megrendezni a fesztivált 2023-ban” – zárta gondolatait Elekes Zoltán.

ÍGY NÉZ KI SZEGEDEN AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE

Koncertekkel, utcabállal, zenés-táncos bemutatókkal és tűzijáték-mentes programokkal készülnek az Államalapítás Ünnepére Szegeden. A 3 napos ünnepi kavalkád részletes programját már közzé is tette a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft.. Mint kiderült, vasárnap este 8 órakor jön az Animal Cannibals, előtte a Kozmix, de megvan az is, hogy mikor lép színpadra az Apostol Együttes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb