Kikapcs

Gazdasági válság? Sehol: 95 ezren tomboltak a SZIGET első napján, ki kellett tenni a “sold out” táblát (frissítve)

Telt házat hozott a Sziget fesztivál szerdai, első napja, amelyen 95 ezren buliztak – írja tudósításában az MTI. Dua Lipa koncertjére zsúfolásig megtelt a nagyszínpad nézőtere, a jegyértékesítést este 10-kor le kellett állítani, akkora tömeg volt.

“A fesztivál egy napon legfeljebb 95 ezer főt tud befogadni, ezért hétfőn 22 órakor le kellett állítanunk az aznapra szóló teljes árú jegyek kiadását. A jegyek fogyását látva hasonlóan telt házra számítunk pénteken és szombaton is” – idézte Kádár Tamás főszervezőt a Sziget csütörtöki közleménye.

Pénteken Stromae és Justin Bieber, másnap Calvin Harris és Lewis Capaldi ad koncertet fő időben a Sziget fesztivál nagyszínpadán.

2016-BAN HÁROMSZOR EGYMÁS UTÁN IS SOLD OUT VOLT

A Sziget eddigi csaknem három évtizedes történetében többször volt már telt ház. Előszőr 2001-ben rakták ki a megtelt táblát, akkor vasárnap a Faithless játszott. Legutóbb a 2019-es fesztivál nyitónapján telt meg a Sziget, akkor Ed Sheeran volt a sztárvendég. A közlemény kitér arra, hogy volt olyan Sziget, ami több ilyen sikeres napot számlált, 2016-ban például Rihanna, Sia és a Muse napján is telt ház volt.

BRUTÁL FESZTIVÁL, BRUTÁL ÁRAKON

Sosem számított olcsó mulatságnak Szigetre menni, az Európa egyik legnagyobb fesztiváljának számító eseményen 130.000 Ft-nál indul egy 6 napos bérlet, a sima napijegyért 32, a VIP-ért 59 ezer forintot kell leszurkolni. A benti árakról hamarosan egy bővebb olvasói tudósítással is jövünk, a tegnap késő este ránk író Márk arról számolt be,

  • hogy a legolcsóbb feles pár forinttal van 2000 alatt,
  • a csapolt Dreher 1290, a dobozos 1390 Ft-ba kerül.

FRISSÍTVE, ÍME AZ IDEI SZIGET ÁRAI

Érkezzen Márk nevű olvasónk helyzetjelentése, kicsit bővebben.

“Mielőtt elkezdeném azért leszögezném hogy nem kötelező kimenni, várható volt hogy ezek az árak fogadnak majd” – kezdte sorait Márk, aki pozitívumként két dolgot említett,

  • az egyik, hogy a telt házas tumultus dacára viszonylag pörgött a beléptetés,
  • a másik pedig, hogy a fesztivál területe tele van ingyenes ivókutakkal.

Az utóbbi jól is jön a Hajógyári Szigeten bulizó olvasónk szerint, mivel az általa írtak alapján a pultoknál 8-900 Ft a fél literes víz. “Kiakasztó a dobozos Dreher 10 Ft híján ezernégyszázért, szerintem akinek van esze inkább kézműves sört vesz, ebből egy Cecei nevű valami van, 1290 volt dobozban, szóval olcsóbb mint a Dreher és persze jobb is, bár, nem sokkal” – írta, majd tételesen elküldött több árat is:

  • 1850 Ft egy 4 centes Tatra Tea,
  • az összes többi tömény egységesen 1950,
  • a nagyfröccs 1500,
  • árulnak vodka-szódát fél literes kiszerelésben 3990 Ft-ért, bár, mint írta ő nem sok vodkát fedezett fel benne plusz túl hideg sem volt, amit a Milky Chance koncertre menet kapott,
  • és persze vannak vödrös koktélok, 12 és 20 ezer forint közötti áron mérve.

“A kajaárakon viszont pozitív módon lepődtem meg, na nem azért mert olcsók lettek volna de semmivel sem kerülnek többe mint Szegeden. Egy hete 4400 Ft-ot fizettem egy kézműves burgi menüért otthon, itt megúsztam egy sima burgert 3800 – ból, a minőség rendben volt, nem a régi Mars teres fíling volt” – írta Márk, aki hozzátette, a felfrissülés-felpörgés elég masszív árakon mozog a Szigeten, a legolcsóbb kávé is 1000 Ft körül van, a Red Bull pedig 1290 Ft.

A témában pont pár napja kerestük meg a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezőjét, akit arról faggatunk, hogy az elmúlt időszak gazdasági változásai hogyan hatnak majd a SZIN-árakra (a belépődíjak már fixek, mi az étel-ital kínálat kapcsán érdeklődtünk). “Az alkohol tartalmú italok kiskereskedelmi ára a népegészségügyi termékadó miatt jelentősen megemelkedett, ennek ellenére mi most is arra törekszünk, hogy a SZIN megőrizze a leg-zsebbarátabb fesztivál címet” – mondta el Kolonics Erika, hozzátéve, a tarifák tekintetében még folynak az egyeztetések a gyártókkal.

Mint a fesztiválról tudósító olvasónk leszögezte, nem akart hatásvadász lenni, szimplán olvasta az országos sajtó horror-árakról szóló cikkeit, úgy volt vele, hogy legalább helyben, Szegeden jelenjenek meg objektív tételek. Örömmel vagyunk partnerek az ilyesmiben, ha Te is épp a Szigeten vagy, küldd el a tudósításod az [email protected]!

Fotók: Sziget Fesztivál, MTI, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb