Kikapcs

Befolyásolja-e az energiaválság a SZIN árait? – exkluzív interjú a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezőjével

Miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 13-i Kormányinfón energia-veszélyhelyzetet hirdetett és a mai nappal életbe lépett a rezsicsökkentés újraszabályozásáról szóló rendelet, felmerült a kérdés, az energiaválság hogyan érinti Szeged nyárzáró fesztiválját a Szegedi Ifjúsági Napokat, kell-e megnövekedett költségekkel számolniuk a fesztiválozóknak. Erről Kolonics Erikát, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezőjét kérdeztük.

A JEGYÁRAKBAN SEMMILYEN VÁLTOZÁS NEM VÁRHATÓ

Kolonics Erika először is leszögezte, a SZIN árait nem befolyásolja az energiaválság, mivel a bérletek, napijegyek árait már tavaly meghatározták a szervezők, ebben változás már nem várható, így az augusztus 24-27-e között megrendezendő Tisza-parti fesztiválon a már előre meghirdetett jegyárak fejében vehetnek részt a látogatók.

A FESZTIVÁL ÁRAMFOGYASZTÁSÁNÁL AZ ELMÚLT ÉVI VILLAMOSENERGIA DÍJA FOG A DUPLÁJÁRA EMELKEDNI

Ahogy a főszervező beszámolt róla, az energiaárak növekedése miatt kikerülhetetlen, hogy többletköltségek lépjenek fel. A fesztivál áramfogyasztásánál fog leginkább jelentkezni a növekedés, konkrétan az elmúlt évi villamosenergia díja fog duplájára emelkedni. “Természetesen, ezt nem fogjuk a fesztiválozókra tovább terhelni” – mondta el Kolonics Erika. Mint hozzátette, az energiaválság miatt a kereskedőknek sem lesz többletköltsége, a kereskedői szerződések csak az év eleji inflációval növelt értéket tükrözik, az energiahordozók árának ilyen drasztikus változásával senki nem kalkulált.

A SZERVEZŐK ARRA TÖREKEDNEK, HOGY A SZIN MEGŐRIZZE A LEGZSEBBARÁTABB FESZTIVÁL CÍMET

Sarkalatos kérdés még egy fesztivál szempontjából, hogy a megnövekedett energiaárak befolyásolják-e majd például az alkoholtartalmú italok árait. “Az elmúlt időszakban az alkohol tartalmú italok kiskereskedelmi ára a népegészségügyi termékadó miatt jelentősen megemelkedett, ennek ellenére mi most is arra törekszünk, hogy a SZIN továbbra is megőrizze a “legzsebbarátabb” fesztivál címet” – mondta el Kolonics Erika, hozzátéve, az alkoholárak tekintetében még folynak az egyeztetések a gyártókkal, amint pontosabb infókat tudunk, jövünk velük.

NEMZETKÖZI SZTÁROKKAL ÉS HAZAI KEDVENCEKKEL HASÍT A SZIN IDÉN

A fesztivál honlapján közzétett infók szerint két nemzetközi sztárral -A7S és Russkaja -, valamint harminc hazai kedvenccel bővült az idei Szegedi Ifjúsági Napok zenei felhozatala. Szerdán Rag’n’Bone Man és a Russkaja indít, csütörtökön jön majd Tom Grennan, pénteken Alle Farben és a most bejelentett A7S lép színpadraszombatra pedig érkezik Jason Derulo és természetesen minden nap a hazai zenei élvonal legjobbjai.

A hazai zenekarok és előadók közt pedig ott van a Halott Pénz, a Magna Cum Laude, Valmar, Metzker Viktória, Dorogi Péter egy debütáló koncerttel, KKevin, Kies, a Margaret Island, az Ivan and the Parazol, a Nemazalány x Sofi, az Analog Balaton, az Aurevoir, Burai, Joerjunior, a New Level Empire, Paulina, a Szabó Balázs Bandája, The Biebers, a Vad Fruttik, a 4S Street, Bruno & Spacc, a Hűvös, a Kultúrkör, Miskovits, Tóth Andi, a Random Trip, a Necc Party, Beton.Hofi, Ganxsta Zolee és a Kartel, G.W.M., a Hősök, LilG, Lmen Prala valamint a Paddy and the Rats.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb