Mindenmás

A NAV ráerősített: a robogósoknak is jár a hatósági áras üzemanyag, nem kerülhetnek hátrányba, mert nincs forgalmijuk

Amióta a céges autókat piaci áron lehet megtankolni, volt olyan robogós, akitől szintén a magasabb összeget kérték el a kúton, mert nincs forgalmija. Az érintett erről a 24.hu-nak panaszkodott, bár az a cikkből nem derült ki, hol történt vele az eset. A Mol gyorsan tisztázta, hogy robogó esetén ők a hatósági árat alkalmazzák, de a 24.hu megkereste az adóhatóságot is, hogy velük is tisztázzák a kérdést.

A NAV a válaszában a tankolásról szóló törvényt idézte, amely rögzíti, hogy az üzemanyag akkor nem hatósági áras,

  • ha külföldi rendszámú a jármű,
  • vagy cég az üzemeltető,
  • vagy nem a jármű tankjába kerül az üzemanyag.

A hivatal álláspontja szerint a robogósokat nem érheti hátrány amiatt, hogy nincs forgalmijuk, így nem állapítható meg az üzembentartó személye. Vagyis, őket is a hatósági áras, azaz 480 forintos üzemanyaggal kell kiszolgálni. Hozzátették azt is, hogy a rendszámmal rendelkező, természetes személy által üzemeltetett motorkerékpár (például nagyrobogó) szintén hatósági áron tankolható.

GONDOK LESZNEK A TANKOLÁSSAL AZ ÜNNEPI HÉTVÉGÉN

Mindeközben a Független Benzinkutak Szövetsége pénteken kiakadt: augusztus 19-én és 20-án a szövetséghez tartozó, és az őket támogató benzinkutak szüneteltetik az üzemanyagkiszolgálást. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják, hogy az ellátási hiányok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt döntöttek így, vagyis, Szegeden sem lehet majd tankolni az Államalapítás Ünnepén egyes benzinkutakon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb