Közélet

Kiakadt a Független Benzinkutak Szövetsége, Szegeden sem lehet majd tankolni az Államalapítás Ünnepén egyes benzinkutakon, szüneteltetik az üzemanyagkiszolgálást (frissítve)

Kiakadt a Független Benzinkutak Szövetsége: augusztus 19-én és 20-án a szövetséghez tartozó, és az őket támogató benzinkutak szüneteltetik az üzemanyagkiszolgálást. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják, hogy az ellátási hiányok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt döntöttek így, vagyis, Szegeden sem lehet majd tankolni az Államalapítás Ünnepén egyes, vélhetően kisebb benzinkutakon.

“A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-én és 20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek. A tankolók megértését előre köszönjük” – olvasható a a Szeged365-nek küldött közleményben.

FRISSÍTVE (17:36): A LÉTÜK A TÉT

“Az FBSZ ma tartott online közgyűlést és a tagság 100 %-a támogatta az akciónkat, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel. Ezáltal fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta” – írta a szerkesztőségünknek eljuttatott frissített közleményben a Független Benzinkutak Szövetsége. Mint tovább kiemelték, a MOL 50 %-ra csökkentette le a kiszolgálási volument a kutjaik részére, ennél az oknál fogva nem tudják megfelelő módon és akaratuk szerint kiszolgálni a vevőket. Hozzátették: ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban még nem kapták meg, illetve nincs információjuk arról, hogy az augusztusi kifizetés mikor várható. A közleményükben jelzett megmozdulás mottója “Létünk a tét!”.

Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent. A nevezett akcióhoz való csatlakozás önkéntes alapú.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb