Smart Szeged

MÁV: a nyári szabadságolások dacára annyian tram-traineznek, mint az ingyenes próbaüzem alatt

Az első hét tapasztalatai alapján, megbízható menetrendszerűséggel közlekedik a félórás üzemben a vasútvillamos rendszer – írta péntek délelőtti közleményében a MÁV, a közleményük szerint a nyári szabadságolások csúcsidőszaka ellenére naponta annyian utaztak, mint a tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzem alatt, de az utasok száma folyamatosan emelkedik. Az utasok jól fogadták a félórás menetrendi ütemmel együtt bevezetett kedvezményes zónás tarifarendszert, így egy hét alatt a kilencezret is meghaladta a különböző zónákra összesen értékesített díjtermékek száma. A legnépszerűbbek a vasútvillamos teljes vonalára, Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely viszonylatra érvényes A-B-C zónabérletek és menetjegyek, amelyeket augusztus 1-je óta több mint hétezer esetben választották a közlekedők.

EGY HÉT ALATT 7700 MENETJEGY ÉS 1100 BÉRLET KELT EL A TRAM-TRAINRE

A már félóránként közlekedő, légkondicionált járatok töretlen népszerűségét igazolja az egy hét alatt megvásárolt több mint 7 700 menetjegy és mintegy 1 100 bérlet és diákbérlet, de több mint 300 alkalommal éltek az utasok a kerékpár, illetve kutya jegyek vételi lehetőségével is – írja a MÁV. Az utasok a menetjegyek és bérletek több mint felét jegyértékesítő automatából vették, de 1 800 fölött van a MÁV App-ból indított sikeres vásárlások száma is. Utazás előtt érdemes időt szánni a jegyvásárlásra mindazoknak, akik számára eddig ismeretlenek voltak ezek a megoldások. A jegyértékesítő automaták és a MÁV App biztosabb használatához segítséget nyújthat a következő film: 

FRISSÍTETT TRAM-TRAIN KISOKOS

Fontos hír a közlekedők számára, hogy a MÁV-START egyszerűsítette a jegykiadó automatáknál a bérletvásárlás lehetőségét. Bekerült a gyorsmenübe a bérlet is, így az könnyebben és egyszerűbben megtalálható, sőt az utazókat külön üzenetet segíti, mi a tennivaló a bérletvásárlás kapcsán.

Néhány hasznos infó, a társaság anyagából szemlézve:

  • A vasútvillamosra és a szegedi helyi közlekedésre is érvényes kombinált bérletek elszámolhatók munkába járás céljából. A kombinált bérleten és az arról kiállított számlán is külön feltüntetik a helyi és a helyközi közlekedésre eső díjrészt. A számla kiállításához fontos figyelembe venni, hogy a MÁV appból és az automatáknál vásárolt  bérletek esetében a számla kiállításához előzetes regisztráció szükséges a pénztárnál vagy az online felületen.
  • A vasútvillamosokon bankkártyás fizetési lehetőséget biztosító fedélzeti automaták felszerelése is folyamatban van, a gyártó Stadler tájékoztatása alapján azok beüzemelését az SZKT rövidesen megkezdheti.
  • A helyközi autóbuszokon a hódmezővásárhelyi „C” zónán belül érvényes minden vasútvillamos C, B-C és A-B-C zónás bérlet és jegy, a kutya- és kerékpárjegyeket kivéve. A vasútvillamoshoz Hódmezővásárhelyen csatlakozó helyközi autóbuszokra tehát egy TramTrain jeggyel át lehet szállni, nem kell külön menetjegyet váltani a városon belül.
  • A Hódmezővásárhelyen túl (Szentes, Békéscsaba felé) utazók számára a TramTrainhez csatlakozó autóbuszokon kiegészítő helyközi menetjegy is kapható, amely a Hódmezővásárhelyi „C” zóna határáig érvényes. A kiegészítő bérlet a Volánbusz pénztáraiban megvásárolható. A csatlakozó autóbuszokon TramTrain zónajegyet is vásárolhatnak azon utasok, akik utazásukat Hódmezővásárhelytől a TramTrain-nel kívánják folytatni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb