Közélet

Letartóztatták a zaklatót: a férfi két hónap alatt közel 2300-szor hívta a nőt, éjszakánként figyelte, napközben pedig követte is őt

Éveken át telefonhívásokkal, üzenetekkel és egyéb más módon is, napi szinten avatkozott bele a sértett magánéletébe egy férfi a megyében – derült ki a Szegedi Járási Ügyészség keddi közleményéből. Mint írják, két hónap alatt 2300-szor hívta a nőt, illetve éjszakánként figyelte, valamint követte őt. Ma a letartóztatását indítványozták.

A közleményben az olvasható, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi és a sértett között 2020. nyarán szakadt meg az élettársi kapcsolat, többek között a férfi italozó életmódja miatt. Ezek után a férfi a szakításba nem tudott beleegyezni és ezért napi rendszerességgel zaklatta a nőt, egészen 2022. júliusáig.

KÉT HÓNAP ALATT 2300-SZOR HÍVTA TELEFONON

Az is kiderült, hogy a sértett kifejezett tiltása ellenére naponta igyekezett vele kapcsolatot teremteni, többek között telefonon, interneten és személyesen is. Előfordult, hogy éjszakánként megjelent a házánál és figyelte, vagy napközben követte őt.

Csak 2022. május 1. és július 21. között a gyanúsított közel 2300-szor hívta telefonon a nőt.

Mindezek után a bíróság a férfi távoltartását rendelte el a nőtől, de a gyanúsított továbbra is figyelte, hívogatta, követte őt, végezetül pedig fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött neki. Az ügyben zaklatás vétsége miatt indult eljárás. Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta, hogy rendeljék el a gyanúsított letartóztatását. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott az ügyészi indítványnak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb