Közélet

A növekvő energiaárak miatt elérte a spórolás a szegedi fürdőket is – a Napfényfürdő már biztos, hogy nem téliesít, a többiek még egyeztetnek

A megemelkedett rezsiárak és energiaköltségek tükrében kérdésessé vált, hogyan alakul a téli szezon a szegedi uszodákban: téliesítik-e az intézményeket, egyáltalán, hogyan tudnak spórolni ebben a költséges időszakban. Erről kérdeztük a Szegedi Sport és Fürdők Kft-t és a Napfényfürdő Aquapolis-t.

A SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. LÉTESÍTMÉNYEIBEN A LEHETSÉGES TAKARÉKOSSÁGI INTÉZKEDÉSEKRŐL MÉG FOLYNAK AZ EGYEZTETÉSEK

Mint Dr. Nagy Katalintól, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a hozzájuk tartozó létesítményekben, így a Városi Sportcsarnok és Sportuszodában, a Tiszavirág Sportuszodában, valamint az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben a Társaságot a gázár emelkedése 2022. október 1-jétől, míg az áramár változása 2023. január 1-jétől fogja érinteni.

“Jelenleg a tulajdonossal együttműködve vizsgáljuk az energia áremelkedés várható hatását a gazdálkodásunkra, az egyes létesítményekre, a lehetőségeinkre és a mozgásterünkre. A szükséges és lehetséges takarékossági intézkedésekről egyeztetéseket kezdtünk és folytatunk a következő hetekben a sportegyesületekkel. Döntésekről még nem tudunk beszámolni” – válaszolta megkeresésünkre Dr. Nagy Katalin.

A NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS-BAN A SZUE TAN- ÉS ÚSZÓMEDENCE NEM KERÜL TÉLIESÍTÉSRE

Magyar-Mátyus Ditta, a Napfényfürdő Aquapolis értékesítési munkatársa elmondta számunkra, hogy a fürdőre nem terjedt ki a rezsicsökkentés, ezért már eddig is piaci árat fizették az energiáért. Az elmúlt időszakban arra törekedtek, hogy mérsékeljék az energiafelhasználásukat, mind fenntarthatósági, mind költséggazdálkodási okokból. “Első lépésként elindítottuk az izzócsere programunkat, amellyel jelentősen csökkentjük a fürdő áramfelhasználását. Emellett folyamatosan monitorozzuk a létesítmény energiahatékonyságát, és ahol szükségét látjuk, beavatkozunk” – írta szerkesztőségünknek Magyar-Mátyus Ditta, mint hozzátette:

a SZUE (tan- és úszómedence) nem kerül téliesítésre, ennek azonban fő oka az energiaárak mellett a sátor állapota, amely nem teszi lehetővé annak visszaépítését és így idén a téli üzemelést sem.

Magyar-Mátyus Ditta arról is beszámolt, hogy amennyiben az időjárás engedi, úgy akár novemberben is használható lesz még a medence. Vizsgálják a kinti medencék termálvízzel való feltöltésének lehetőségét is, ez azonban az idei szezonban a különböző engedélyezési folyamatok miatt még nem valósulhat meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb