Szegedi Arcok

“Adrienn révén mi Szegedre hazajárunk” – exkluzív interjú Győrfi Pállal, aki egy szegedi lányt vett feleségül

Talán kevesebben tudják, de Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a koronavírusos időszak mémvilágának koronázatlan királya ezer szálon kötődik Szegedhez. Amellett, hogy szolgálati ügyekben sokszor megfordult városunkban, személyes kötődése is fűzi Szegedhez, ugyanis egy szegedi lányban találta meg az igaz szerelmet, aki most már 17 éve a felesége és három gyermekének az édesanyja. Szegedhez fűződő élményeiről Győrfi Pál mesélt szerkesztőségünknek.

17 ÉVVEL EZELŐTT ÓRIÁSI FORDULAT ÁLLT BE AZ ÉLETÉBEN

Az egészségszakértő és kommunikációs szakember beszélgetésünk során elárulta, tősgyökeres budapestiként imádja a fővárost, a legtöbb emléke és élménye odaköti: ott töltötte gyerekkorát, majd ott kezdett el mentősként dolgozni. Mindig is Budapesten élt, melyben csak annyi változás történt, hogy a pesti oldalon született és most a budai oldalon él családjával. Mint mondta, a Mentőszolgálat szóvivőjeként eltöltött közel húsz év alatt már többször is megfordult városunkban, de igazán akkor került közelebb Szegedhez, amikor 17 évvel ezelőtt az életében óriási fordulat állt be: megismerkedett a szegedi születésű jogásszal, Adriennel, aki később a felesége lett.

Fotó: habostorta.hu

“NÉHA ELGONDOLKODUNK RAJTA, MIÉRT IS NEM KÖLTÖZÜNK SZEGEDRE”

Kettejük nagy találkozása ugyan Budapesten történt, de ahogy Győrfi Pál elmesélte, nem sokkal ezután, első közös, komolyabb kirándulásuk Szegedre vezetett, amikor is Adrienn bemutatta őt családjának. “Gyakorlatilag ebben az időszakban, az elmúlt 17 évben ismertem meg Szeged igazi arcát, a nevezetességeit, az itteni életet. Ide látogatva mindig megállapítjuk a feleségemmel, hogy annak ellenére, hogy a munkánk és most már a család is Budapesthez köt bennünket, látva azt, milyen nyugodt életet lehet élni Szegeden, néha elgondolkodunk rajta, miért is nem költözünk oda” – árulta el a szóvivő.

Fotó: blikk.hu

A TISZÁT, A VÁROS FIATALOS FRISSESSÉGÉT ÉS CSALÁDIAS HANGULATÁT SZERETI A LEGJOBBAN SZEGEDBEN

S, hogy mi olyan kedves Győrfi Pálnak városunkban? Nagyon szereti a Tisza partot, szegedi látogatásai során még csónakázni is szokott a folyón, ami mindig nagyon szép élményt nyújt számára. Megfogta a város nyüzsgő diákélete, hiszen a Napfény városának dinamikáját és frissességét pont az adja, hogy nagyon sok fiatal él itt. Győrfi Pál azt is kiemelte, megragadta az, hogy Szeged igazi nagyváros, mégis olyan, mintha mindenki ismerné egymást, szinte családias hangulat uralkodik. Győrfi Pál abba is beavatott, háromgyermekes apaként az is szimpatikus számára városunkban, hogy sok gyermek él Szegeden, látogatásaik során pillanatok alatt találnak gyerektársaságot például a játszótereken.

Fotó: esemenymenedzser.hu

Győrfi Pál azt is elmesélte, feleségével fedezte fel a Dómot, a Kárász utcát, mely egy kicsit a pesti Váci utcát juttatja eszébe, de Adriennel bejárták felesége egykori iskoláit is, így a szóvivőnek lehetősége nyílt megismerni az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolát, az SZTE (Ságvári Endre) Gyakorló Gimnáziumot és végezetül a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, ahol Adrienn jogászként végzett.

A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK ELŐADÁSAIN MÉG NEM VOLT SZERENCSÉJE RÉSZT VENNI, A SZEGEDI BORFESZTIVÁLON VISZONT MÁR KÓSTOLTA A KIÁLLÍTÓK FINOM NEDŰIT

Azt is megtudtuk, a szakember nem egy nagy halrajongó, így a szegedi halászlé nem a szíve csücske, a felesége viszont annál jobban kedveli városunk ikonikus specialitását. Győrfi Pál elárulta, még nem volt szerencséje a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásain részt venni, viszont a Szegedi Borfesztivál finom nedűit már kóstolta a Széchenyi tér hűs platánfái alatt. Sőt, részt vett már a Szeged Szépe szépségkirálynő-választáson is a zsűri tagjaként. Mint, ahogy felidézte, a versenyt követően a szegedi éjszakai életbe is belekóstolt, egy koccintásra még a Retroban és a Hungiban is megfordult.

Fotó: tv2play.hu

FELESÉGE RÉVÉN SZEGEDET SZINTE MÁSIK OTTHONUKNAK TARTJA, AHOVÁ MINDIG SZÍVESEN JÁR VISSZA

“Nem mondhatom, hogy elfogulatlan vagyok, Szegedre nem úgy nézek, mint bármelyik másik nagyvárosra, hiszen a feleségem szegedi. A városról mindig ő jut eszembe” – mesélte el Győrfi Pál, majd azt is elárulta, Adri révén Szegedre szülővárosként tekintenek, ahová mindig szívesen járnak vissza.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ GYŐRFI PÁLLAL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket Győrfi Pállal, melyből még többet megtudhatsz az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének Szegedhez fűződő élményeiről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb