Sport

Bravúros győzelem: vb-döntőbe jutott az U18-as vízilabda fiúválogatott

Világbajnoki döntőt játszhat pénteken a magyar ifjúsági válogatott Belgrádban, miután csütörtökön 10-7-re legyőzte Spanyolországot, írta a Nemzeti Sport.

ESEMÉNYDÚS, KÜZDELMES MÉRKŐZÉS VOLT

Eseménydús, küzdelmes mérkőzésen 10–7-re nyert a magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságának spanyolok elleni elődöntőjében. A magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott remek játékkal három góllal legyőzte a spanyolokat a korosztály belgrádi világbajnokságának elődöntőjében, és készülhet a péntek esti fináléra.

SZALAI PÉTER LŐTTE AZ ELSŐ GÓLT

A Kovács Róbert irányította nemzeti együttesben Szalai Péter lőtte az első gólt, ennél több találat nem is esett az első negyedben (1–0). A második negyedben mindkét csapat jól védekezett, és a küzdelmes összecsapás ebben a nyolc percben is kevés gólt hozott – mindkét oldalon egyet (2–1). A fordulás után a magyarok akarata érvényesült jobban, és a csapatkapitány Gaszt Roland vezetésével egyre inkább ellépett a válogatott a spanyoloktól (7–3). Az utolsó felvonásban a magyar siker már nem forgott veszélyben, Nagy Ákosék 10–7-re nyertek.

A magyar válogatott a döntőt péntek este 20:30-kor kezdi, az ellenfél a házigazda szerb vagy a holland gárda lesz.

U18-as világbajnokság, elődöntő:
Magyarország–Spanyolország 10–7 (1–0, 1–1, 5–2, 3–4)
Gólszerzők
: Gaszt 4, Szalai, Nagy Á., Bede, Szécsi, Ionescu, Varga V., illetve Castro Fernandez 2, Duart Lopez 2, Gomila Faiges, Ivaylov, Gil Cedo
A magyar válogatott vb-kerete:

Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

Forrás: Nemzeti Sport

Fotók: waterpolo.hu FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb