KikapcsMindenmás

Döntött az operatív törzs, elmarad a fővárosi tűzijáték

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs ma délben ülésezett, ahol megbeszélték a fővárosi tűzijáték sorsát. Az ülés végén bejelentették: a kedvezőtlen időjárás miatt lefújják a tűzijátékot – írta az Index.

A reggelre tervezett légiparádé lemondása után a budapesti tűzijáték kérdése is nyitott maradt. A kérdést 7 órakor ült össze megvitatni az operatív törzs, az időjárási helyzet alakulása miatt pedig ma délben fontolóra vették a tűzijáték megrendezését és a szabadtéri programok megtartását is. Az ünnepi durrogtatás eredetileg este 9 órától lett volna, de az illetékes testület úgy döntött, az a legbiztonságosabb, ha nem rendezik meg az ünnepséget lezáró eseményt.

AUGUSZTUS 27-ÉN SZERETNÉK PÓTOLNI

Kovács Zoltán, a nemzetközi kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, a testület vezetője azt is bejelentette, hogy a tervek szerint augusztus 27-én szombaton, 21 órától fogják pótolni az elmaradt tűzijátékot.

A TŰZIJÁTÉK MELLETT A SZABADTÉRI PROGRAMOK MEGRENDEZÉSE IS TERÍTÉKRE KERÜLT

Az ünnepség lebonyolításáért felelős szerv úgy határozott, az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosi rendezvényeket augusztus 20-án. Egyúttal arra kérte az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit, hogy fokozott figyelemmel kísérjék az időjárási változásokat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb