MindenmásVideo365

Ma már kaptunk egy adagot, de bármikor jöhet a repeta: másodfokú riasztást adtak ki Csongrád-Csanád megyére a zivatarok miatt

Már korán reggel kaptunk egy adag zuhét a nyakunkba Szegeden, dörgéssel és villámlással jött a frissítő eső. Az esernyőt ne rakjuk messzire, bőven van még, ahonnan ez jött: másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás van kiadva az egész megye területére.

“Dunsztos a légkör, szinte harapni lehet a levegőt, nem véletlenül…Megérkezett tegnap a hullámzó frontrendszer és vele együtt a több hullámban kialakuló intenzív záporok, zivatarok is. A levegő nedvességtartalma így elég magas lett, ezért érezhetjük, hogy fülledt a levegő. Eddig csapadék főként a Tisza vonalától nyugatra fordult elő, egyes gócokat felhőszakadás is kísért, így főleg a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lokálisan 15-25 mm is esett” – írta reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook oldalán.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

AZ ORSZÁG NYUGATI ÉS KÖZÉPSŐ RÉSZE KAP A NAGY ÉGI CSETEPATÉBÓL

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook oldalán egy radarképet is közzétett a mai időjárás alakulásáról. A keleti országrész kivételével mindenhol fellélegezhetünk egy kicsit a többnapos kánikula után.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

SZAKADOZIK AZ ÁRAMELLÁTÁS SZEGEDEN A ZIVATAROK MIATT

Több szegedi csoportban is írták: a hirtelen esőzés és vihar miatt több helyen is szakadozik az áram a városban. Eddig Újszegeden, Baktón és Algyőn is kellemetlenkedett a szolgáltatás. Mindeközben egy videót is kaptunk Ritter Tamástól, ahogy belecsap a villám a Rókusi körúti telefontoronyban:

@szeged365

Bumm… Így csapott a villám a Rókusi körúti telefontoronyba. Köszönjük a videót Ritter Tamás olvasónknak!

♬ original sound – Szeged365 –

A VIHAROS SZÉLLÖKÉSEK MÁR TEGNAP ESTE MEGÉRKEZTEK SZEGEDRE

A majdnem 1000 kilométer hosszú zivatarrendszer ma érinti legjobban Szegedet, esernyőket elő!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb