Szegedi Arcok

Emléktáblát helyeztek ki a Kárász utcán Máriáss József, a Szomszédok Böhm ura egykori lakóházánál

Kedd délelőtt emléktáblát helyezett ki a Kárász utcán Máriáss József, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Szomszédok Böhm ura lakóházánál közösen Szeged önkormányzata, a Szegedi Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház és a szegedi MASZK Egyesület.

Majdnem harminc éven át mindennap a Kárász utca 10. szám alatti házból lépett ki Máriáss József és indult el a színházba, idézte fel beszédében a művész özvegye, Máriássné Lados Ibolya. Az emléktábla avatáson a művész özvegyén kívül részt vett még Király Levente, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja és Vajda Júlia, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese is.

Az eseményen Dr. Kozma József, önkormányzati képviselő, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnöke beszédében pár szóval megemlékezett a művész életéről. Máriáss József 1920. február 23-án született Dunakeszin, és 1991. április 24-én hunyt el Szegeden. 1969 és 1982 között a Szegedi Nemzeti, majd 1983-tól 1986-ig a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban játszott. Máriáss József 1990-ben belépett az MSZP-be, majd a párt önkormányzati képviselőjelöltje lett Szegeden. 1989-től súlyos betegsége miatt már nem lépett színpadra, a Szomszédok című sorozatban azonban haláláig játszott (a 105. fejezet készítése közben halt meg).

A megemlékezést követően Dr. Kozma József és Balog József, a MASZK Egyesület elnöke lerántotta a leplet az emléktábláról, és koszorút helyeztek el az ikonikus ház bejáratában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb