Mindenmás

Napi szürreál: spaniferrel (!) vontatta egymást két kamion az M7-esen

Egészen szürreális videót küldött a Szeged365 szerkesztőségének a Magyar Közút, a felvételen az látható, ahogy egy kamion spaniferrel vontat egy másikat az M7-es autópálya Budapest közeli szakaszán. A produkciót az egyik diszpécser szúrta ki az egyik forgalomfigyelő kamerán, parádés:

@magyarkozut

Ilyen horrorvontatást még tuti nem láttál! Rúd helyett egy egyszerű spaniferrel oldották meg a kollégák nemrég a vontatást az M7-esen. Hasonló esetekben inkább hívjunk profi segítséget, kamionmentőt. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dontdoit #necsinald #kresz

♬ eredeti hang – magyarkozut

Mint a szerkesztőségünknek küldött levelükben írták, nemrég az M7-es autópálya fővároshoz közeli szakaszán, a 26-os kilométerszelvény térségében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. diszpécsere észrevette az egyik forgalomfigyelő kamerájukon, hogy gyanúsan közlekedik egymás mögött két kamion. Rájuk közelített és ekkor látta meg, hogy az egyik kamion egy egyszerű spaniferrel vontatja a másik teherautót. Végül a kamionok a közeli pihenőhelyre kihajtottak.

A közútkezelő ugyanakkor fontosnak tartja megjegyezni, hogy a KRESZ előírásai szerint 3,5 tonna feletti össztömegű járművet csak – a húzó- és a nyomóerők felvételére egyaránt alkalmas – merev vontatórúddal szabad vontatni.

A balesetveszélyes szituációk elkerülése érdekében azt kérik a hasonló helyzetbe kerülő sofőröktől, hogy kérjenek inkább profi segítséget, hívjanak kamionmentőt, akkor is, ha csak kisebb távon szükséges a vontatás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb