Mindenmás

Közös, városszépítő takarítási akciót hirdetett szombatra az SZKHT, az SZKT és a Szegedi Vízmű Zrt.

Közös hétvégi várostakarítást szervez a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Közlekedési Kft. és a Szegedi Vízmű Zrt. augusztus 27-én. A szombati akció alá vont utcákon a forgalmi sávok mellet a parkolók, útpadkák és a csapadékelvezetést biztosító víznyelők is takarításra kerülnek – tájékoztat a vállalat a Facebook-oldalán.

Mint írják, a kézi erő mellett seprűs takarító gépjárművekkel kerül megvalósításra az utcák takarítása. Az érintett útszakaszokon a munkavégzések alatt reggel 8 és délután 15 óra között időszakos útlezárásokra és forgalom terelésekre kell számítani, valamint parkolási tilalom lesz érvényben. A tiltás ellenére benn parkoló járművek elszállításra kerülnek. A takarításban érintett útszakaszok a következők:

  • Jósika utca,
  • Török utca,
  • Attila utca,
  • Gutenberg utca.

A vállalatok a gépjárművel közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kérik, hogy rendben, és terv szerint fejezhessék be ezt a közcélú, városszépítő akciót.

A KÁRÁSZ UTCÁT IS TAKARÍTJÁK AZNAP, CSAK A CIVILEK

Mindezek mellett szombaton reggel 9 órakor elstartol a nagy Kárász utcai takarítás is, mely keretében szegedi civilek fognak össze és varázsolják szebbé városunk fő utcáját. A kezdeményezésről Brillman Zsolttal, az esemény megálmodójával, a Szegeden láttalak csoport alapítójával és egyben a Szeged365 kötelékébe tartozó bloggerrel beszélgettünk:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb