KikapcsVideo365

Szeged365 Aftermovie: Korda Gyuri bácsiék lemosták a színpadot, Russkaján körbevonatoztak, Rag’n’Bone Man koncertjén romantikáztak a SZIN első napján

Korda Gyuri bácsiék lemosták a színpadot, mozdulni nem lehetett a tömegben, sikítva ünnepelték a fesztiválozók a Blahalouisianával közösen előadott számukat, miközben Russkaja koncertjén egy kemény torna órát is meghazudtoló tánc léptekben körbevonatozták a résztvevők a színpad előttti hatalmas füves placcot, ment a romantikázás Rag’n’Bone Man fellépésén, pár színpaddal arrébb pedig a Leander Killsre tombolt a tömeg. Ilyen volt a SZIN első estéje, Szeged365 videóriportunk következik.

Elszabadult az őrület a Szegedi Ifjúsági Napok első estéjén az újszegedi Partfürdőn. Tizennégy színpad, számos zenei műfaj és világhírű előadók alapozták meg a hangulatot szerdán, a négynapos dzsembori első napján.

KORDA GYURI BÁCSIÉK IDÉN IS TAROLTAK A SZIN-EN

A Carson Coma és a Bagossy Brothers fellépésénél egy gombostűt nem lehetett leejteni a Borsodi Nagyszínpadnál, de valószínű, hogy aki nem ott tombolta ki magát, az az SZTE színpadnál énekelte együtt Korda Gyuri bácsival és Balázs Klárival a Repteret. Kétségtelen, a SZIN két régi motorosa most is fergeteges hangulatot varázsolt közönségének. Vajon mi lehet a titkuk, hogy zenéjük szinte kortalan, s ma is ugyanúgy vonz kicsit és nagyot? Kétségtelen, fellépésükben nem csupán az az élmény, hogy mindenki kívülről fújja az összes slágert, hanem az előadó páros kedves bája, egymás közötti évődése és finom humora is magával ragadó.

AMIKOR A METÁL ÉS AZ ELEKTRONIKUS ZENE KEVEREDIK

Az SZTE színpadnak csak egy hátrányát láttuk, ami a Leander Kills koncertjén keltett furcsa összhatást. Pár méterre tőle ugyanis a metálegyüttes koncertje alatt elkezdődött a műsor a Jagermeister színpadon, ahol az elektronikus zenére jellemző vad ütemek erős kontrasztot festettek a Leander Kills-el. Az biztos, akik nem a tömeg közepén hallgatták a metálegyüttest, azok bizony kaptak plusz élményként egy kis elektronikus zenei aláfestést is.

RUSSKAJA IGAZÁN FELSZABADULT BULIT CSINÁLT

Rag’n’Bone Man-re megtelt a nagyszínpad előtti tér, de ez a buli igazán nem a pörgésről szólt, inkább a párok andaloghattak az egészen líraira sikeredett koncertre. Ezzel szemben a Russkaján igaz sokkal családiasabb volt a hangulat, viszont láthatóan a fesztiválozók egy igazán felszabadult élményben részesülhettek, elég csak az példaként, hogy itt bizony alaposan megmozgatták a közönséget, akik körbe-körbe ugráltak az osztrák ska punkot és folk metalt az orosz népzenével ötvöző együttes slágereire.

Videóriportunkban nézd meg magad is, milyen volt az első nap a SZIN-en.

EZEK A KONCERTEK VÁRNAK RÁD A SZIN MÁSODIK NAPJÁN

Hatalmasat ment a SZIN első estéje, még egy kis szusszanás és indulhat a második napi pörgés. Csütörtökön Tom Grennan, Margaret Island és a ValMar forrósítja fel a hangulatot az újszegedi Partfürdőn. Mutatjuk részletesen a mai színpadi programokat.

ILYEN VOLT AZ ELSŐ ESTE A SZIN-EN KÉPEKBEN

Elkezdődött. Borongós idővel, masszív nézőszámmal és az örök zsugabubus Korda Gyuri bácsival rajtolt el a SZIN első napja az Újszegedi Partfürdőn.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb