Szegedi Arcok

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Nagy Gábort, a makói József Attila Múzeum néprajzkutatóját

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Nagy Gábort, a makói József Attila Múzeum néprajzkutatóját, írta az intézmény Facebook oldalán. A néprajzkutató augusztus 19-én vehette át a kitüntetést.

A néprajzkutató népzenészként, és a makói József Attila Múzeum néprajzkutató muzeológusaként a magyar népi kultúra továbbéltetését szolgáló, több évtizedes néprajzkutatói és közművelődési tevékenységért, valamint az autentikus népzenészi és fotográfusi munkáért kapta meg a megtisztelő Magyar Ezüst Érdemkeresztet.

Ahogy a díjazott a Rádió 7-nek elmondta, ezzel a 25 éves munkásságát ismerték el, nem csupán a néprajzi, hanem a népzenei, illetve fényképészi tevékenységéért is kapta. Elsősorban a pásztorok és a juhászok mindennapjait kutatja, dokumentálja, valamint ápolja a magyar népzenei hagyományokat.

A LEGMAGASABB ÁLLAMI KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT DR. NÉMETH GÁBOR, AZ SZTE SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZA

Több szegedi is kitüntetést kapott az Államalapítás Ünnepén, a nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Pesti Vigadóban adta át a díjakat. A magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetés, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést egy közismert szegedinek, Németh Gábor László szülész-nőgyógyásznak adományozták.

Forrás: József Attila Múzeum (FB)/radio7.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb