Mindenmás

A fél internet a SZIN-en fellépő G.w.M nyelvtanilag elcseszett tetkóján röhög

A szombat éjfélkor a Szegedi Ifjúsági Napok CIB Bank Arénájában fellépő rapper egy ismert közmondást varratott a mellkasára, a baki csak ott van, hogy sem ő, sem a tetoválómester nem vette észre, hogy a mondat nyelvtanilag totálisan helytelen volt. Az idén 90 éves Grétsy László a haját tépheti, mármint, ha van még neki.

90-ES ÉVEK, CSILLAG BÖRTÖN, HŰTŐSZEKRÉNY A HÁTRA

A sztori kapcsán eszünkbe jutott az a szegedi városi legenda, amely szerint valamikor a 90-es évek derekán az egyik, a jó öreg Csillag Börtönbe bekerült elítélttől megkérdezték a cellatársai, milyen sittes tetkót kér a hátára, amire a fickó azt válaszolta, valami nagyot és keményet. Amikor pár óra “munka” után meglátta a tükörben az elkészült produktumot, alaposan kibukhatott: állítólag a teljes hátát egy hűtőszekrényről készült rajz takarta be. Hasonló G.w.M. szotrija is, bár, őt nem átverték, szimplán sem ő, sem az alkotás készítője nem tudta, hogyan is kellene szép magyar anyanyelvünkön leírni a cikkünk tárgyát képező mondatot.

AZ INTERNET NÉPE NEM FELEJT

A bakit, amely élete végéig emlékeztetni fogja Kulcsár Edina újdonsült kanját az általa ellógott nyelvtanórák fontosságára, a Reddit népe szúrta ki, az elsősorban magyar influenszerekkel foglalkozó r/hunfluencers csoportba került fel.

“Soha ne mond, hogy soha”

– olvasható egyetlen árva “D”-vel a rapper mellkasán, nyelvtanilag helyesen az ismert közmondás azonban a következőképp nézne ki:

„Soha ne mondd, hogy soha.” 

A Redditen terjengő kép egyébként meglehetősen régi, Varga azóta több tetoválást is csináltatott, az Index arról írt, hogy egy 2021-ben feltöltött, általuk kiszúrt fotón azonban még mindig jól kivehető volt a felirat. A képet azóta G.w.M törölte, azonban az internet népe nem felejt.

A régi Reddit-fotó így fest, szép gyerek volt már akkor is:

…és íme az azóta már törölt, de az Index Mindeközben által gyorsan lementett verzió:

Forrás: Reddit, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb