Közélet

A konfliktusokkal teli Koszovóba készül a szegedi Novák Katalin

A szegedi Novák Katalin köztársasági elnök megbeszélést tartott Ruszin-Szendi Romulusszal, a Magyar Honvédség parancsnokával. A politikus azt is elárulta: szeptember 13-án kétnapos látogatásra utazik Koszovóba.

Novák Katalin köztársasági elnök a hadsereg főparancsnokaként a Sándor-palotában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát. Mint írta, a parancsnok negyedéves jelentése alapján meggyőződött arról, hogy a magyar emberek biztonságban vannak, ugyanis a honvédség képes feladatai példaértékű ellátására.

A MAGYAR KATONÁK FELKÉSZÜLTEK A LEGVÁRATLANABB HELYZETEKRE IS

Novák Katalin azt is kiemelte: “a magyar katonák felkészültek a legváratlanabb helyzetekre is.” Szeptember 13-án tehát kétnapos látogatásra utazik Koszovóba, ahol Kajári Ferenc vezérőrnaggyal, a KFOR-misszió magyar parancsnokával és kint szolgálatot teljesítő katonáinkkal is személyesen találkozik. 

NEM TÚL FÉNYES A HANGULAT KOSZOVÓBAN

Augusztus elseje óta különösen puskaporos a hangulat Koszovó és Szerbia között. A koszovói törékeny békét egyébként a NATO misszió tartja fenn, amelynek 3770 katonája van a helyszínen. A szövetség által Koszovóban vezetett KFOR misszió – amelyet egy magyar parancsnok irányít – közölte, hogy kész beavatkozni, „ha a stabilitás veszélybe kerül”.

ELHUNYT EGY MAGYAR EZREDES KOSZOVÓBAN

Pont tegnap írtunk róla, hogy a koszovói misszió parancsnokságán tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth Csongor ezredes. A haláleset körülményeiről mindössze annyit közöltek, hogy szolgálati idején kívül történt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb