Közélet

Bajban vannak a koraszülött mentők: kilencmillió forint többletköltségük van a piaci áras tankolás miatt, üzemanyagra gyűjtenek

Bajban vannak a a koraszülött mentők: kilencmillió forint többletköltségük keletkezett abból, hogy piaci áron tankolhatnak, ezért most üzemanyagra gyűjtenek, írta meg a HVG.

Üzemanyagra gyűjt a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány. Ahogy a szervezet megírta, érzékenyen érinti őket, hogy a kormány döntése értelmében piaci áron tudják csak beszerezni az üzemanyagot. Éves szinten több, mint 9 millió forint többletköltséget okoz ez az intézkedés számukra, melyet plusz állami támogatás hiányában csak adományokból tudnak fedezni, ezért kérik, aki teheti, támogassa őket. Hozzátették, évente 240 ezer kilométert tesznek meg mentőautóik, miközben 3800 kisbaba életét mentik meg. 

BAJBAN VANNAK AZ ÖNKÉNTES TŰZOLTÓK IS

A benzinár-stop módosításával az önkéntes tűzoltó egyesületek is kiestek a hatósági áras tankolás lehetőségéből, így járműveik működtetéséhez piaci áron kell az üzemanyagot beszerezniük. Ez pedig óriási terhet ró a szervezetekre, melyek oroszlánrészt vállalnak a Szeged és környéki tűzesetek megfékezésében. Arról, jelen körülmények között hogyan biztosított a működésük, Polyák Tamással, a Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnökével, valamint Kácsor Péterrel, a Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökével beszélgettünk.

Forrás: hvg.hu/koraszulottmento.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb