Szegedi ArcokVideo365

Amikor a bőrmellény arany szívet takar: szegedi motorosok szerveztek titkos gyűjtést, hogy meglephessenek egy alsóvárosi mozgássérült lányt

Garai Brigi, Pedro nevű kutyájával, régi, szeretett, de már igencsak elnyűtt biciklijén kerekezett szerte a városban, amire ismeretlenül is felfigyelt Ujváry Béla, a Dél-Alföldi Motoros Egyesület titkára és elhatározta, a jótékonykodásban sokszor az élen járó egyesülettel titkos gyűjtést szerveznek Brigi számára, hogy az alsóvárosi mozgássérült lányt egy vadonatúj járgánnyal lephessék meg.

A FACEBOOK-ON FOLYT A JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ ÉS KÖSZÖNHETŐEN A SEGÍTŐKÉSZ SZEGEDIEKNEK, ALIG KÉT HÉT ALATT ÖSSZEJÖTT A TERVEZETT ÖSSZEG MAJDNEM DUPLÁJA

A feladatot nehezítette, hogy nem tudták az alsóvárosi lány nevét sem, így Ujváry Béla és a jótékonysági akcióban az egyesület jobbkeze, Farkas László, valóságos nyomozásba kezdett, hogy kiderítsék Brigi kilétét. Miután jó pár telefonon és ismerősön keresztül eljutottak Brigi családjához, édesapjával vették fel a kapcsolatot, aki elmondta, lánya legjobban egy új triciklinek örülne. Így titkos gyűjtést indítottak a Facebookon, s köszönhetően a segítőkész szegedieknek, alig két hét alatt összejött a pénz egy vadonatúj triciklire, melyet szerda délután adtak át Briginek.

“Nekünk a jótékonysági megmozdulásokban elég nagy rutinunk van. Azonkívül, hogy nagyon szeretünk motorozni és már sok motoros rendezvényt szerveztünk, mindig is jótékonykodtunk” – árulta el a Dél-Alföldi Motoros Egyesület titkára, majd, ahogy Farkas László hozzátette, alig két hét alatt majdnem a tervezett összeg duplája jött össze, amit természetesen most szintén átadtak Brigi számára egy gyönyörű, nagy csokor virág kíséretében.

BRIGI ÉDESAPJA SZAVAIBÓL, AMIVEL KICSALTA A TRICIKLI ÁTADÁSÁRA A HÁZ ELÉ, ARRA KÖVETKEZTETETT, ÁLLÁSAJÁNLATRÓL LESZ SZÓ

Hatalmas volt Brigi öröme, hiszen semmit sem sejtett a neki szánt meglepetésből. Édesapja, aki ugye beavatottként tudta, mi készül, azt mondta lányának, egy munkaajánlatról lenne szó. Brigi teljesen erre számított, ugyanis a fiatal lány éppen nagy álláskeresés közepette van. Igaz, ez a vágya még várat magára, de ez mit sem rontott felhőtlen örömén a tricikli láttán.

KORÁBBI BICIKLIJÉT MÁR 19 ÉVE HAJTOTTA

“A korábbi biciklimet 2003. június 20-án kaptam, úgyhogy már több ezer kilométer van benne, reméljük, hogy ebbe is még sokat tudok beletenni” – árulta el nekünk Brigi.

Operatőr és fotó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb