Szegedi Arcok

Szegedi cukrászdában, nyertes tortával ünnepltek Novák Katalinék – 14 éves lett a lánya, Kata

“Az idei cukormentes és gluténmentes ország tortája a szegedi Virág cukrászdában készült. Itt ünnepeltük meg ma Kata 14. születésnapját” – posztolta a közösségi oldalára Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ünneplő lányával kapcsolódott ki városunkban.

Sűrű napja volt ma Novák Katalinnak. Átadta a Gemma Központ új épületét, majd nagyon úgy fest, hogy jutott idő a kikapcsolódásra is, hiszen a Virág Cukrászdában ünnepelték meg a 14 éves Kata születésnapját, természetesen Szegeden. Az ünnepelt méltó ajándékot kapott a köztársasági elnöktől: az idei év Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztes finomságát a „Nagyi kedvencét”.

GYURIS LÁSZLÓ TORTÁJÁT KAPTA A SZÜLETÉSNAPOS

A szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere, Gyuris László készítette a nyertes tortát. Az elegáns küllemű, hozzáadott cukor nélküli tortában az üde, kellemesen savanykás málnavelő, a fehércsokoládés pisztácia ropogós, valamint a könnyű mascarpone mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkusz virág és csipkebogyó velő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, így gabonalisztet sem tartalmaz. Gyuris László pályaválasztását szeretett nagymamája inspirálta, akinek konyhájában az ő első süteményei is készültek. A „Nagyi kedvence” az ő tiszteletére született meg. A szegedi cukrász másodszor nyerte meg versenyt, miután 2019-ben „Kicsi Gesztenye” elnevezésű tortája bizonyult a legjobbnak.

NOVÁK KATALIN MA ÁTADTA A GEMMA KÖZPONTOT IS SZEGEDEN

Szerda reggel ünnepélyes keretek között átadták a fogyatékossággal élő gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó szegedi Gemma Központ új épületét, mely 440 millió forint európai uniós és állami pályázati támogatásból újulhatott meg. A hivatalos megnyitón Novák Katalin, köztársasági elnök is tiszteletét tette: ünnepi beszédét követően körbejárta az épületet, ahol találkozott az intézményben tanuló gyerekekkel, akikkel egy kis beszélgetésre is szakított időt.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb