Közélet

Nagy Márton: Egyre drágábbak az ársapkák, ezért előbb-utóbb ki kell vezetni őket

Az árstopok betöltötték szerepüket, ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, de most már egyre drágább a fenntartásuk – mondta a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Nagy Márton az üzemanyag-ársapkákkal kapcsolatban azt mondta: azért léptették őket életbe, mert ársokk érte a gazdaságot. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet. Ha azonban ez állandóvá válik, akkor az árstopok szerinte nem fenntarthatók.

MÉRLEGELNI KELL AZ INTÉZKEDÉSEK FENNTARTHATÓSÁGÁT

A miniszter személy szerint azt gondolja, hogy ezek az intézkedések betöltötték a szerepüket. Szavai szerint az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba.

AZ ÁRSTOP NEM JÓ DOLOG

A miniszter már júniusban, a Mathias Corvinus Collegium által szervezett előadásán is határozottan állította, hogy „az árstop nem jó dolog, ezekből ki kell jönni.” Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 23-i kormányinfón azt mondta: a kormány október 1-jéig fenntartja az ársapkát az élelmiszernél és a benzinnél is, az esetleges hosszabbításról akörül döntenek majd.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb