Gasztro

2.3 milliós gázszámlát kapott a szegedi Pizzamonkey, a szolgáltató egyoldalúan mondta fel a szerződésüket (frissítve)

“Bye Bye Summer! Hello Autumn!” – kezdte ma reggeli Facebook posztját Szeged egyik legismertebb street food bisztrója, akik arról számoltak be, hogy a gázszolgáltatójuk egyoldalúan felmondta a szerződésüket. Mint írták, az eddigi 250-300.000 forintos gázszámlájuk mostantól 2.300.000 forint lesz,

a posztba pedig egy friss, egészen pontosan 2.273.592 forint összegű számlát is betettek:

“Több mint 60 kollégánkkal reméljük a legjobbakat! Kitartást Mindenkinek, nehéz időszak lesz! De Mi mindig Veletek voltunk, vagyunk és leszünk!” – zárták a Facebook oldalukra kitett írást.

FRISSÍTVE, NÉMETI NORBERT: “AMIKOR ELŐSZÖR MEGLÁTTAM, AZT HITTEM, ELÍRTÁK AZ ÖSSZEGET”

Írásunk megjelenését követően értük el Németi Norbertet, a cég ügyvezető-tulajdonosát. Mint mesélte, amikor először meglátta a cikkünkben is látható számlát, először azt hitte, elírták az összeget. “A kolléganőm, aki átvette a levelet, szeret dramatizálni, most is így tett. Norbi, nem fogsz örülni, mondta, amikor a kezembe nyomta a meglepetést” – elevenítette fel a történteket a közismert szegedi vendéglátós. Arra a kérdésünkre, hogy mi volt az első szó, ami elhagyta a száját azt követően, hogy leesett, hogy a 2.273.592 forint nem elírás, azt mondta, talán az, hogy “hű”, de igazából köpni-nyelni sem tudott.

Mint magyarázta, a gázszolgáltató egyoldalúan bontott velük szerződést, ezt követően pedig nem is voltak hajlandóak újat aláírni, annyit mondtak, hogy az aktuális piaci áron tudnak gázt szolgáltatni a Majmoknak.

“A GAS MONKEY VOLT A PÉLDAKÉPÜNK, MOST MÁR TÉNYLEG AZOK LETTÜNK”

Rákérdeztünk, hogy az első sokkot követően miben látja a menekülőutat, Németi Norbert azt nyilatkozta, nem szeretnék és nem is tudják a vásárlóikra terhelni a brutálisan megugrott kiadásokat, nincs olyan opció, hogy lekövetve a gázszolgáltató tízszeres áremelését majd ők is beszorozzák tízzel az áraikat, 18.990 – ért adva a margerita pizzát. Úgy látja, jelenleg három dolgon tud fogni,

  • az innováción, fejlesztéseken,
  • a marketing jellegű kiadásokon,
  • és a különféle jótékonysági akciókon, gyűjtéseken, amelyek központi szerepet töltöttek be a cég életében az utóbbi években.

“Szomorú kimondani, de ezentúl is gyűjtünk, csak most már arra, hogy ki tudjuk fizetni a gázszámlánkat” – mondta szomorkásan a Pizza Monkey alapító-tulajdonosa, aki hozzátette, eszük ágában sincs feladni, küzdeni fognak az új helyzetben is.

A beszélgetés végét Norbi azzal zárta, hogy indulásukkor, a névválasztáskor az amerikai Gas Monkey garázs inspirálta őket, de úgy látja, ezentúl már ők is igazi

Gas Monkey-k lesznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb