Sport

“Azt gondolom, hogy a Szegednek nem az NB II-ben, hanem az élvonalban van a helye…” – szólt szívünkből Kundrák Norbert, a Szeged legújabb támadó játékosa

Sok nagy igazság van a sport világában, a futballban az egyik legfontosabb: gólra játszák. Szegeden pedig nem sok futballt szerető ember van, aki ne azt gondolná, mint Kundrák Norbert: Szegednek nem az NB II-ben, hanem az élvonalban van a helye…”. Na ki ez a játékos, aki azonnal a szívünkbe lopta magát, pedig még pályára sem lépett?

A Szeged- Grosicsakadémia oldalain a következőket olvashatjuk:

“A 23 éves Kundrák Norbert Miskolcon született, és DVTK-ban nevelkedett, majd a Magyar Futball Akadémiához szerződött, ahonnan a Ferencváros igazolta le. Itt többnyire az NB III-as tartalékcsapatban és az U19-es korosztályos csapatban kapott lehetőséget. A felnőttek között tétmérkőzésen a Koroncói KSSZE ellen 9–0-ra megnyert kupamérkőzésen mutatkozott be 2016 őszén, ezen a találkozón három gólpasszt adott, majd 2017-ben a Budafoki MTE ellen 4–2-re megnyert Magyar Kupa elődöntőben kétszer volt eredményes, miközben ez volt élete első profi mérkőzése ahol kezdőként léphetett pályára, de pályára lépett a kupadöntőben is. 2017 nyarán profi szerződést írt alá a zöld-fehér klubbal, július 20-án a Midtjylland elleni 3–1-re elveszített Európa-liga selejtező mérkőzésen, mindössze 18 évesen debütált a nemzetközi porondon. 2018 januárjában fél évre a másodosztályú Soroksár SC vette kölcsön. A 2018-2019-es idényt is a másodosztályú csapatnál töltötte, 38 bajnokin tizennégy alkalommal volt eredményes.”

Aztán volt egy csúnya sérülése

2019 nyarán négyéves szerződést írt alá a Debreceni VSC csapatával. A 2020-2021-es szezon második felét a DEAC-ban töltötte kölcsönben. Tavaly nyáron keresztszalag-szakadást szenvedett a DVSC edzésén, így műtét és több hónapos kihagyás várt rá, de az idei szezonban már pályára lépett a Loki színeiben az NB I-ben. Az U21-es válogatottba 2017 nyarán meghívást kapott, a lengyelek elleni felkészülési mérkőzést az ő gólja döntötte el. Egy éves kölcsönszerződést írtunk alá a támadósorban bevethető játékossal.

Egy gól se maradjon a lábadban Norbi

Bennünket szegedieket egy dolog érdekel: a lehető legtöbb góllal járulj ahhoz hozzá, hogy végre első osztályban legyen a Szeged! Reméljük láthatjuk is a gólokat most hétvégén, ahol régiós rangadót játszanak a szegedi fiúk: Merkantil Bank Liga NB II. 7. forduló, most vasárnap 17:00 órakor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb