Közélet

Botka László az iskolakezdésről: 10 ezer forint, Orbán, államosítás

A miniszterelnök Arnold Schwarzeneggerre hajazó, ősz szakállú iskolakezdéses Facebook posztját követően Botka László is előkerült, aki a szegedi tanároknak sok erőt és kíváncsi, eleven gyerekeket kívánt a 2022-es, 2023-as tanévre. Szeged polgármestere kiemelte, hogy az idén is 10 ezer forinttal támogatják az általános iskolás gyermekek tanévkezdését, meg persze, ahogy azt kell, egy csipetnyit Orbánozott is mellé.

“Bár az Orbán-kormány az iskolákat már 2013-ban államosította, oda továbbra is a mi gyerekeink, szegedi gyerekek járnak. Mi az elmúlt években városszerte sorra felújítottuk az általános iskoláinkat, hogy modern, otthonos és biztonságos környezetet teremtsünk a szegedi gyerekek fejlődéséhez, tanulásához” – írta posztjában Botka, bár, azt nem tette hozzá, hogy az iskolák felújításához lehívott TOP-os források megérkezése előtt azokat a kormány finanszírozza elő Szeged városának.

A polgármesterünk ezt követően arról értekezett, hogy az idén is 10 ezer forinttal támogatják az általános iskolás gyermekek tanévkezdését, hogy ezzel segítsék a gazdasági nehézségek idején a családoknak.

Korábbi írásunk, benne Orbán Viktor, Novák Katalin és MZP iskolakezdős szösszeneteivel:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb