Mindenmás

Napi pakk: Hello, szeptember! Szakadó esőben kezdődik a suli Szegeden

Páros lábbal rúgta ránk az ajtót szeptember első reggele, indul az iskola, most már igazán felpörögnek a hétköznapok Szegeden. Már csak egy a kérdés: szegedi anyukák és apukák, Ti készen álltok? Ne aggódj, segítünk: meghoztunk minden hasznos infót a sulikezdésre, itt a Szeged365 napi pakk, a reggeli kávéd mellé, fél 8-tól pedig élőben jön a Szeged365 traffic jam, egyszerre több helyszínről segítünk majd elkerülni a forgalmi dugót!

A MAI NÉVNAPOSOK, ÉRDEKES ESEMÉNYEK

Egy gyors köszöntés, mielőtt elindul a szerda reggeli bolondok háza! Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Egyed, Egon, Tamara, Ignác, Artúr, Gedeon, Noémi és Bella nevű olvasónknak! Néhány érdekesség, a mai napra:

  • ma van II. világháború emléknapja. 1939-ben Németország megtámadta Lengyelországot – és ezzel kezdetét vette a “II. nagy háború”, amelyet az utókor II. világháborúként ismer. Világszerte ezen a napon emlékeznek meg a 6 évig tartó, Európát megviselő pusztító és embertelen időszakról.
  • 37 éve, ezen a napon találták meg az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsát. Francia és amerikai tudósok Robert Ballard vezetésével találták meg, Új-Fundlandnál.

ZÁPOROS, SZELES IDŐRE KÉSZÍTS FEL A GYERKŐCÖT

Csütörtökön már több felhő lesz az égen, délelőtt egy kis esőt, záport is kaphatunk Szegeden, délután viszont már csak elszórtan várható kevés csapadék. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban 12 és 18, délután 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

ÚTLEZÁRÁSOK, MELÓS HELYSZÍNEK AZ IDNULÁSHOZ

Az már fix, hogy a suli miatt lesz egy kis felbolydulás a közlekedésben Szegeden, összeszedtük az összeset, hogy tudd, mit kell elkerülni:

MÁR A TELJES VONALON JÁR A 4-ES VILLAMOS

Mától módosított menetrend lép életbe az SZKT-nál, a változások pedig érintik mind a trolibusz, mind a villamos vonalhálózatot. Mint kiderült, sűrítették a trolibuszok menetrendjét, illetve már a 4-es villamos is a teljes vonalon jár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb