Mindenmás

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség az elkövetőkre a „vadasparki játszótérmutyi” néven elhíresült büntetőügyben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetések súlyosítását indítványozta a „vadasparki játszótérmutyi” néven elhíresült ügyben.

FIKTÍV SZERZŐDÉSEKEN ÉS A SZEGEDI VADASPARKON KERESZTÜL MENT A CSALÁS

Elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a Szegedi Vadasparkban részben uniós támogatásból megvalósult interaktív látogatótájékoztató rendszer és tematikus játszótér kialakítása nem a támogatási szerződésben vállaltak szerint történt. A 185 millió forint támogatási összeg lehívása során a ténylegesen elvégzett munkák és a nyújtott szolgáltatás valós értékét lényegesen meghaladó összegekről kiállított számlákat csatoltak be. Az elkövetők a jogosulatlanul megszerzett pénzösszegeket különböző bankszámlákra utalták át, azokkal olyan banki műveleteket végeztek, amelyek célja a pénz eredetének leplezése volt.  

A VÁDLOTTAKAT KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS BŰNTETTE MIATT 3 , ILLETVE 2 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÍTÉLTÉK

Az elsőfokú bíróság a támogatási összeg megszerzésében is részt vevő két vádlottat költségvetési csalás bűntette és pénzmosás bűntette miatt  3 év 3 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, illetve 2 év 5 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a pénz eredetének leplezésében segédkező társukat pénzmosás bűntette miatt 2 év 2 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

AZ ELSŐFOKÚ ÍTÉLET ELLEN MINDHÁROM VÁDLOTT ESETÉBEN FELLEBEZETT AZ ÜGYÉSZ

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb