Mindenmás

Késsel támadt bátyjára egy férfi egy megyebeli településen, az ügyészség a büntetés súlyosítását kérvényezte

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a bátyjára késsel támadó Csongrád-Csanád megyei férfi büntetésének súlyosítására tett indítványt.

EGY CSALÁDI VITA FAJULT A KÉSELÉSIG

Az ügyben első fokon a Szegedi Törvényszék járt el a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2021 októberében otthonában a férfi ittas állapotú testvére, a sértett, összeveszett anyjával, aki fia felindult állapota miatt megkísérelte elhagyni a lakóházukat, azonban eközben elesett. A sértett az anyját utolérte és fölé hajolva tovább szidalmazta. Ekkor a meglehetősen részeg férfi a testvérét egy konyhakéssel lapockájánál megszúrta, majd a kialakult dulakodás során, a combján is megsebesítette. A férfi bátyja úgynevezett légmellel járó sérülése folytán életveszélyes állapotba került, életét az időben érkező, szakszerű orvosi ellátás, majd a kórházba szállítást követő gyógykezelés mentette meg.

4 ÉV PRÓBAIDŐRE FELFÜGGESZTETT, 2 ÉV BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK

A Szegedi Törvényszék a vádlottat – miután beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról – életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év tartamú börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség jelentette be fellebbezést, a vádlott terhére súlyosítás érdekében, a szabadságvesztés próbaidejének hosszabb tartamban történő megállapítása végett.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb