Kikapcs

Gőzerővel építik a Borteret, a bringások kiakadtak

Nagyon szépen halad az építkezés, egy hét múlva találkozunk – írta közösségi média posztjában a Bortér csapata, akik három év Covid-szünet után a jövő héten térnek vissza a Dóm térre. Lassan minden összeáll, ami egy jó Bortérhez szükséges:

  • épülnek a faházak,
  • nyilvános a több, mint 100 borászt felvonultató lista,
  • kiadták a programfüzetet,
  • és ahogy azt kell, a helyi bringás szervezet is kiakadt.

SZABADTÉRIBŐL BORTÉRBE, AVAGY, ÚJABB BRINGÁS-LEZÁRÁS A DÓM TÉREN

Ahol fesztiválépítés van, ott lezárás is van, tartja az ősi dakota közmondás, ennek megfelelően pedig az alábbi közleményt adta ki a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft.:

“Épülnek a faházak a Dóm téren, kerékpárral behajtani rendezvény építés alatt már nem lehet. A rendezvény végéig kérjük a kerékpárosok türelmét. A kerékpárosoknak az Aradi vértanúk tere, Jókai u., Árpád tér, Toldy u., Somogyi utca felé vezető kerülőutakat ajánljuk, illetve arra kérjük őket, hogy a Dóm téren a kerékpárt tolva közlekedjenek. Köszönjük!”

A dolog annyira nem jött be a CM365-nek, vagyis, a Magyar Kerékpárosklub szegedi tagozatának, mint legutóbbi posztjukban írták, május közepe óta nem lehet rendesen biciklizni Magyarország legforgalmasabb kerékpáros útvonalán, majd hozzá tették, hogy

“a hosszú, kitartó bringás-szívatással lassan sikerül elveszíteni ezt a címet.”

A szervezet Facebook oldalára kikerült sorok szerint a Szegedi Szabadtéri Játékok bontása kapcsán megejtett, két hét teljes zárás után eltűntek a kordonok, viszont mostantól a következő rendezvényt kezdik építeni, így továbbra is azt kérik, hogy ne biciklizzenek arra. A CM365-ösök jobb belátásra kérik a bringás társadalmat: “Ha már ilyen közvetlenül, tegezve kértek minket, akkor kerüljük el nagy ívben a teret most, és a rendezvény teljes időtartama alatt” – kérték a kétkeréken közlekedő szegedieket.

“Érdekes, hogy minden évben, május közepétől szeptember végéig, gyakorlatilag 5 hónapig nem használható rendesen Szeged nulladik, bringás körútja”

– zárták a témában írt posztot.

EGY HÉT MÚLVA START

Az utoljára 2019-ben megtartott őszi bormustra kereken egy hét múlva tér vissza, jövő szerdán egy, a Széchenyi térről megejtett szüreti felvonulás jelzi majd, hogy Szeged újra a borértők városa 5 napon át.

Aznap este egyébként a Docpiano Band, a Storyville Jazz Band és egy izgalmas párosítás,

  • a Back 2 Black-es BEBE,
  • és a 2006-ban tragikusan fiatalon elhunyt szegedi Wiegand Gyula egykori zenekara, a Volvox fog együtt muzsikálni,

szóval, az ÁRKÁD Szeged nagyszínpadon elég ütős funky-orgia fogja befűteni a hangulatot Botka László szokásos köszöntőjét követően (start: 19:30). A teljes programkínálatot és a kiállítók listáját ITT éred el.

Fotók: Bortér, Szegedi Városkép és Piac Kft. (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb