Szegedi Arcok

A szegedi Radnóti Miklós Gimnázium két diákja is megméretteti magát a 33. EU Fiatal Tudósok Versenyén

Magyarországot a hazai Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny első helyezettjei képviselik a 33. EU Fiatal Tudósok Versenyén szeptember 13-18. között a hollandiai Leidenben – közölte a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) szerdán az MTI-vel. A magyar válogatott tagjaként a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium két diákja, Kovács Viktória és Tóth Regina is megméretteti magát a rangos eseményen.

Mint írták, idén 65 000 fiatal közül több lépcsőben választották ki a döntőbe került 35 ország 132 tanulóját, akik három év után újra élőben fogják összemérni tudásukat az EU Fiatal Tudósok Versenyén.

A magyar válogatott tagjai versenybe szállnak:

  • az újrahasznosítható reagensrendszer fejlesztése humán testfolyadékokban jelen lévő kisméretű RNS-ek azonosítására projekttel Kovács Viktória és Tóth Regina, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói,
  • a Rusty eszköz kidolgozásával Kovács Nóra Anna, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium tanulója,
  • valamint az UV megvilágító berendezés fejlesztése fotokémiai ligand kapcsoláshoz projekttel Barna Benedek László, a Budapesti Szent István Gimnázium tanulója.
        

A magyar delegációt Ivánka Gábor, a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) elnöke vezeti a Magyar Innovációs Szövetség megbízásából.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: bk8
'Fel a tetejéhez' gomb