Szegedi Arcok

Esküt tettek az SZTE ÁJTK elsőéves hallgatói, a kar fennállásának 150. évfordulója alkalmából új hagyományként díszszalagot helyeztek el az épület zászlaján

2022. szeptember 7-én esküt tettek a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 2022-ben felvételt nyert hallgatói. A hagyományteremtő eseménynek a felújított központi épület adott otthont. A 2022/23-as tanévet az SZTE ÁJTK-n összesen 670 hallgató kezdte meg.

A hallgatókat Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja köszöntötte, majd az elsősök esküt tettek, ezt követően Prof. Dr. Görög Márta kézfogással a Jogi Kar polgárává fogadta őket. A hallgatók ezt követően a Jogi Kar fennállásának 150. évfordulója alkalmából évfolyamszalagot tűztek a zászlóra.

“A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán nem csak tiszteljük a hagyományokat, de meg is teremtjük azokat. A mai napon megteremtettük az eskütétel és a zászlóra való szalaghelyezés hagyományát az elsős hallgatók körében. Bízunk benne, hogy ez a hagyomány hosszú évekre, évtizedekre előremutató lesz. Olyan esemény részesei voltak, amely a szegedi Jogi Kar életében mérföldkőnek számít” – mondta el a rendezvényen  Prof. Dr. Görög Márta.

Forrás: juris.u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb