Kikapcs

Besenyei Péter lemondta a szegedi légiparádét

A világ kiemelkedő műrepülő bajnoka, Besenyei Péter technikai okok miatt nem tud részt venni a rendezvényen – írta a Szeged International Airshow közösségi média oldalán, ahol azt is közölték, hogy a Hawks Of Romania csapata Covid miatt mondta le légiprogramját. Az utóbbi helyett egy igazi szegedi közönségkedvenc, a Retro Sky Team repül majd Szeged egén.

A pénteken Gripen-bemutatóval, Vári Gyula egykori MIG-29 pilóta hajmeresztően zseniális égi show-jával és egy libabőrös, drónos-helikopteres fináléval rajtoló rendezvény az alábbi programváltozásokat jelentette be szombatra:

  • A Hawks Of Romania csapata Covid betegség miatt lemondta légiprogramját, viszont helyettük a SZIA egyik legnagyobb közönségkedvence, a Retro Sky Team veszi át a stafétát.
  • Veres Zoltánt a szakma szólítja, kollégája betegsége miatt egy óriás gépmadár pilótája a hétvégén, így nem tudja lerepülni izgalmas bemutatóját, de egyet megígért: mikor a felhők felett Szegedet érinti, dudál majd egyet.
  • A világ kiemelkedő műrepülő bajnoka, Besenyei Péter technikai okok miatt nem tud részt venni a rendezvényen.

A pénteki nap minden túlzás nélkül bődületesen sikerült, hamarosan Szeged365 fotóriporttal és egy lélegzetelállító aftermovie-val is jövünk majd róla.

Fotók: Zombori József, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb