Közélet

Egy csipetnyi szeged: Szabó Bálint rendezett balhét Orbán Viktor határvadász-avatóján

Szeged helyett végül Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán tartották meg pénteken az ötszáz határvadász eskütételét, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott – írtuk tegnap. Az esemény a fővárosba költöztetés dacára kapott egy meglepetés szegedikumot, és mielőtt még valaki arra gondolna, hogy szögedi halászlevet vagy fűszerpaprikát vittek volna a kormányfőnek, szólunk, egészen másról volt szó: Szabó Bálint jelent meg a helyszínen.

A nemrég még gazdatüntetést szervező önkormányzati képviselő

  • megpróbált behajtani a rendőrségi központba,
  • egy nemzeti színű szalagra kötött sípot fújt non-stop,
  • és követelte, hogy Orbán Viktor mondjon le.

Szóval, ha úgy vesszük, Orbán Viktor nem jött Szegedre, Szeged viszont elment Orbán Viktorhoz, mindez pedig Szabó Bálint képben történt meg.

500 HATÁRVADÁSZ, RENDŐRSÉGI BÁZIS, SZABÓ BÁLINT

A Népszava tudósítása szerint a központ körül visszafogott készültséget lehetett látni, mindössze néhány tucat rendőr fogadta a miniszterelnöki autót, de aztán jött Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, hogy átmenetileg megbénítsa a Kerepesi út forgalmát. A tavalyi eltűnéses sztorival országos hírnévre szert tevő önkormányzati képviselő az autójával megpróbált behajtani a rendőrségi központba, ám a kapuban egy osztag az útját állta. Ekkor a nemzeti színű szalagra kötött sípot folyamatosan fújó politikus egy időre eltorlaszolta a Kerepesi út egyik sávját a központ előtt.

A lap azon kérdésére, hogy mi a célja ezzel, Szabó Bálint annyit válaszolt, hogy azt akarja, hogy Orbán Viktor mondjon le. A rendőrök végül igazoltatták Szabó Bálintot, majd a képviselő némi “ne érjenek hozzám” üvöltözés után elhajtott az autójával.

That’s all, folks.

Az esetről videó is készült:

JÖN, NEM JÖN – A HUZAVONA FŐBB ÁLLOMÁSAI, ITT MÉG SZABÓ BÁLINT MENTESEN

Bohózatba illő huzavona előzte meg a Szegedre tervezett, majd Budapesten megtartott határvadász-avatót. A történet fontosabb állomásai:

  • Úgy volt, hogy pénteken egy határvadász-avatót tartanak a Móra Ferenc Múzeum előtt, az önkormányzat hétfőn arról adott hírt, hogy az eseményen Orbán Viktor is részt venne, aki több, mint 5 éve nem járt Szegeden. 
  • Az esemény (állítólag) masszív lezárásokkal járt volna, Nagy Sándor és a Botka László köréhez tartozó főbb karakterek egymással versengve hergelték a közösségi médiában a szegedieket, a kiakadás pedig nem maradt el. 
  • Kedd délelőtt a miniszterelnöki sajtóiroda cáfolta az értesülést, Havasi Bertalan kacsának nevezte az egészet. 
  • Az aznap délután a kavarás jegyében zajlott, arról, hogy lesz-e miniszterelnök-mentes avató, ellentétes információk futottak be szerkesztőségünkbe. Előkerült egy Botka Lászlónak küldött rendőrségi meghívó is, amelyen egyértelműen rajta volt, hogy jött volna a miniszterelnök is.
  • Az SZVP kicsivel később arról számolt be, hogy hivatalosan nem mondták le náluk az eseményt, viszont érdeklődtek róla, hogyan kellene megtenni azt.
  • Szerda délelőtt telefonon keresték meg őket a rendőrségtől, Rácz Attila ügyvezető igazgató a Szeged365.hu-nak arról számolt be, hogy szóban jelezték, nem tartják meg az eseményt. Írásbeli lemondás nem történt.
  • Később az derült ki, hogy végül a fővárosban tartják meg az eseményt, az új helyszín Budapest X. kerülete volt, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja.
  • Az eredetileg délre tervezett beszédet délelőtt 10 után tartotta meg Orbán Viktor, erről az alábbi cikkünkben tudósítottunk percről percre:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb