KikapcsVideo365

Szeged365 aftermovie: libabőr, könnyek és egy hidegrázósan techno helikoptershow, a SZIA első napjáról

Kiugrottunk a SZIA első napjára, ott voltunk fél 6-tól fél 9-ig (kiengedési káosszal együtt inkább fél 10 volt az utóbbi) és azóta azon agyalunk, hogy az alábbi tételek közül vajon mi volt a menőbb:

  • Vári Gyula, az egykori Mig-29 vadászpilótából, majd országgyűlési képviselőből lett műrepülőzseni délutáni show-ja?
  • A Magyar Honvédség meglepetés Gripenje, amely szinte a semmiből szelte ketté a szegedi égboltot, mindezt olyan hangrobaj közepette, hogy majdnem hasra vetettük magunkat?
  • A 100 drónból álló látványorgia, amely Gripent, dómot, halászleves bográcsot, szögedi paprikát, majd egy óriási Szeged-logót rajzolt az égre?
  • Vagy a fináléban látható, vérfagyasztóan techno helikopter, az augusztus 20-i (Szegeden törölt) tűzijátékot is megszégyenítően vagyány pirotechnikai őrülettel?

A válasz talán az összes, együttvéve.

Szinte lehetetlen fotókon vagy videókon visszaadni azt, ami kint volt, mi viszont sokadjára is megpróbáljuk, érkezik a hét leglibabőrösebb Szeged365 aftermovie-ja:

Az eseményről rengeteget írtunk, sőt, még fogunk is, rövid értékelésként annyit írnánk, hogy a kiengedéses herce-hurcát leszámítva profi volt a 2022-es SZIA első napja. Az utóbbi sajnos kabaréba fulladt, a Szeged365 Társalgó csoportban a felhasználók nagyobbik fele a Bajai úton lévő rendőröket, kisebbik részük pedig az autósokat kiengedő biztonsági őröket okolta. Mi 44 percet vártunk kifelé menet, de volt olyan olvasónk, akinek az egy óra hat perc is összejött.

További, ma délelőtti cikkeink a témában:

Fotó: Zombori József

Videó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb