Közélet

Kötcsei incidens: Szabó Bálint vért köpött, a rendőrség szerint valótlanságot állít a szegedi képviselő

A hétvégén ismét Szegeden volt a világ szeme, Szabó Bálint azt követően, hogy pénteken a Móra-park helyett a fővárosban megtartott határvadász-avatón demonstrált, szombaton a Kötcsei Pikniken kötött ki. A szegedi önkormányzati képviselő megpróbálta megakadályozni Pintér Sándor bejutását, az akció miatt a rendőrök megbilincselték, majd elszállították. A politikus azt nyilatkozta, hogy a zárkában “atrocitás” történt közte és öt rendőr között, ami után vért köpött, ezért kihívták a mentőket, és kórházba szállították. Az ügyben most megszólalt a rendőrség is, akik részben cáfolták a fenti kijelentéseket.

A mostani cikkünk előzményei:

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este, fél 8-kor egy közleményt adott ki, amelyben azt írják, Szabó Bálint valótlanságot állít.

Az Index által szemlézett rendőrségi közlemény felidézi, hogy Szabó Bálint nyilatkozata szerint a kötcsei szabálysértés és az előállítás után a rendőrség zárkájában közte és öt rendőr között atrocitás történt, amelyet követően vért köpött, mentőt kellett hozná hívni és kórházba szállították. A valóság ezzel szemben a rendőrség szerint az, hogy a munkatársaik az eljárás alatt mindvégig a hatályos jogszabályok szerint, emberségesen, az érintett egészségügyi panaszára azonnal reagálva jártak el.

“A rendőrök Szabó Bálintot 2022. szeptember 10-én délután, Kötcséről egy közlekedési szabálysértés továbbfolytatása miatt állították elő, amely alatt a Siófoki Rendőrkapitányságon a felügyeletét ellátó két rendőrnek jelezte, hogy korábbról fennálló krónikus betegségekkel küzd, augusztus 20. óta nem evett, valamint véres a köpete, ezért orvosi ellátást kért. Kollégáink ekkor mentőt hívtak számára, akik kórházba szállították, ahonnan szabadon távozhatott. Szabó a rendőri intézkedés alatt egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy sérülése keletkezett, valamint az általa üzemeltetett közösségi oldalra feltöltött egészségügyi dokumentáció sem tartalmaz erre vonatkozó adatot”

– tájékoztatott a rendőrség, hozzátéve, hogy az üggyel kapcsolatban a szabálysértési eljárás lezárásáig bővebb részleteket nem árulnak el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb