Közélet

Superman-pózban vitték ki Szabó Bálintot a Kötcsei Piknikről

Azt hitted, Szabó Bálint pénteki performansza volt az utolsó a héten? The show must go on, a szegedi önkormányzati képviselő a 31. alkalommal megrendezett Kötcsei Pikniken tűnt fel, a dologból pedig ismét botrány lett:

  • a szegedi politikus autóval hajtott be a rendezvényre,
  • lemondásra szólította fel Orbán Viktort,
  • vitába keveredett a biztonságiakkal,
  • falhoz állították,
  • végül a hatóság emberei megbilincselték és berakták egy furgonba.

A Blikk tudósítása szerint az eseményt előbb két Magyarország diktatúra! és O1G molinókkal eláttott tüntető zavarta meg, akik nem csak a biztonságiakkal, de a helyszínre érkező politikusokkal és közszereplőkkel, köztük Nagy Feróval is konfrontálódtak. A csipkelődésnek nevezhető eseményeket követően azonban kitört a tényleges balhé, a gazda tüntetés szervezője, Szabó Bálint ugyanis egyszer csak behajtott az útra, ahonnan nem volt hajlandó elmozdulni, majd vitatkozni kezdett a biztonságiakkal.

Hosszas cívódást követően végül kiszállt a kocsijából, és testőrök gyűrűjében elindult a piknik felé. Ezt követően igazoltatták, ám ő még ekkor is lemondásra szólította fel Orbán Viktort. Kijelentését követően feltett kezekkel kezdett tárgyalni a biztonsági emberekkel.

A helyzet ezt követően csak fokozódott, Szabó Bálintot a falhoz állították, majd körülbelül 15 percig ott tartották amíg megérkezett egy rendőrséginek tűnő furgon. A hatóság emberei megbilincselték és berakták az autóba.

A szegedi önkormányzati képviselő és a biztonságiak “harcáról” videó is készült, ezt IDE kattintva tudod megnézni.

A délután minden bizonnyal legerősebb fotóját a 24 fotósa lőtte, íme:

Ha van még olyan ember Szegeden, aki lemaradt volna róla, íme Szabó Bálint pénteki performansza:

Forrás és fotók: Blikk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb