Szegedi Arcok

Először férjét veszítette el, majd egy hónapra rá családi házukba csapott bele a villám – a mórahalmi anyuka öt gyermekével maradt egyedül, történetüket ő meséli el

Először a férjét veszítette el tragikus hirtelenséggel, majd alig egy hónapra rá mórahalmi családi házukba csapott bele a villám, teljesen tönkrevágva az épület elektromos hálózatát. Vecsernyés Endre Attiláné, Judit öt gyermekével maradt egyedül a bajban, akik közül a legkisebb még csak öt éves. Történetüket az édesanya mesélte el nekünk.

EGY ÁTLAGOS CSÜTÖRTÖKI NAPNAK INDULT

Augusztus 11-én történt a tragédia. Egy átlagos csütörtök reggelnek indult a mórahalmi Vecsernyés család életében. Judit elindult dolgozni, férje, Endre otthon maradt a gyerekekkel. Nyolc óra után pár perccel Endre azzal hívta fel feleségét, hogy nagyon rosszul érzi magát. Judit azonnal hazasietett, s látva férje állapotát, hívta is a mentőket, akik a szegedi SBO-ra szállították a férfit.

Fotó: Vecsernyés Endre Attiláné

FÉRJE MAGAS VÉRNYOMÁSSAL KÜZDÖTT

Ahogy Judit elmesélte, férje magas vérnyomással küzdött, az orvosok próbálták ugyan beállítani a gyógyszereit, de ez sajnos nem sokat segített, de tünetei nem voltak, el tudta látni a napi teendőit. Azon a reggelen azonban erős hasi görcsre panaszkodott. “Amikor már vártuk a mentőket, zokogva mondta nekem, hogy higgyem el, nem ő húzza be a hasát, hanem valami miatt húzódik össze a hasa” – idézte fel a feleség a történteket.

AZ ORVOSOK AZÉRT KÜZDÖTTEK, HOGY LEVIGYÉK ANNYIRA A FÉRFI VÉRNYOMÁSÁT, HOGY EL TUDJÁK VÉGEZNI AZ ÉLETMENTŐ MŰTÉTET

Elmondta, miután férjét elvitték a mentők egy sor vizsgálaton esett át, miközben ő csak telefonon tudott érdeklődni, mi történik éppen vele. Már délután öt-hat óra körül járt az idő, amikor Juditnak sikerült egy doktornővel beszélnie, aki pontosabb tájékoztatást tudott adni számára férje állapotáról. Az orvos elmondta, Endre erei el vannak meszesedve, próbálják neki kitágítani, hogy a vérnyomását le tudják vinni egyáltalán ahhoz, hogy műthető legyen. A vizsgálatok során ugyanis kiderült, a belekhez vezető nagy artérián van egy repedés, amin keresztül szivárog a vér, ez okozta a férfi nagy fájdalmait azon a reggelen.

MÁR NEM VOLT LEHETŐSÉGÜK MEGLÁTOGATNI ŐT

Este a család még tudott telefonon beszélni Endrével, megbeszélték, hogy másnap mennek őt meglátogatni. Erre azonban már nem kerülhetett sor, ahogy az életmentő műtétre sem. Másnap reggel Judit már fél hétkor tárcsázta a kórházat, hogy érdeklődjön férje állapotáról, de akkor már csak a szomorú hírt közölhették vele: Endre nem sokkal azelőtt eltávozott.

A LEGKISEBB, ÖT ÉVES GYERMEK A MAI NAPIG HAZAVÁRJA AZ APUKÁJÁT

A családot sokként érte a tragédia. Először el sem akarták hinni, hogy Endre nincs többé. Judit elmesélte, öt gyermekük közül a legkisebb még csak öt éves, ő még csak nem is érti, hogy mi történt, a mai napig várja haza az édesapját, de a 10 éves, 12, 17 és 20 éves testvérei számára is nagyon nehéz ez az időszak.

SZEPTEMBERBEN ÚJABB CSAPÁS SÚJTOTTA A CSALÁDOT

Nem is sejtették, hogy a megpróbáltatásoknak még nincs vége: “amikor már majdnem egy kicsit megnyugodna az ember, akkor jött a múlt heti vihar, ami belecsapott a házunkba, az egész elektromos hálózatot tönkrevágva. Teljesen át kell huzalozni a házat. Az összes elektronikai készülékünk odavan. Ez most megint felforgatta az életünket” – mesélte el Judit. Azt is elmondta, saját anyagi forrásból megpróbálja a házat rendbe hozatni. Több felajánlást kaptak már, vannak festők, akik mennének például segíteni. “Soha nem éltünk nagy lábon, nem is vágyunk rá, csak az áramot kell a házban megoldani” – mondta el Judit, aki mindent megtesz azért, hogy talpra álljon sokat szenvedett családja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb