Szegedi Arcok

Napi szürreál: PORNHUB böngészőlap nyoma virított a szegedi 8-as troli fedélzeti jegyautomatáján (18+)

Még csak szeptember 15-öt írunk, de a 2022-es ősz olvasói fotója már be is futott a Szeged365 szerkesztőségébe. A Dávid által a 8-as trolin készített felvételt meglátva majd’ lefordultunk a székről, a képeken az látszik, hogy a kifagyott, “fehér halált” produkáló fedélzeti jegyautomatán az utoljára megnyitott oldalak között a jó öreg PornHub virított.

Amikor először megláttuk Dávid üzenetét, nem értettük, mit kellene látnunk: a beküldött fotón egy, a szegedi trolibuszokon használatos jegyautomata látszódott, kifagyott állapotban. Rendben, kiakadt a rendszer, volt már ilyen, gyorsan helyre szokták hozni az SZKT-nál.

Miután visszaírtunk neki, olvasónk küldött még egy fotót, aztán még egyet.

A három felvétel között az volt a különbség, hogy mindig egy kicsivel közelebbről mutatta a szeptember elsején, fél 8 környékén a 8-as trolin beütött informatikai krach-ot.

Aztán a harmadiknál jött a sikítófrásszal karöltve érkező röhögés. Majd’ kiköptük a kávét, amikor leesett, hogy mit kellett volna meglátnunk, ha egy kicsit szemfülesebbek lettünk volna, már rögtön az első képnél:

Az ott bizony a jó öreg Pornhub,

  • amely a világ 54. legnézettebb weboldala,
  • napi 115 millió,
  • éves szinten pedig 42 milliárd látogatással,
  • nomeg kishazánk olyan büszkeségeivel (?), mint az alábbi fotókon szereplő Aletta Ocean, Kyra Hot, vagy Csáky Attis alias Choky Ice.

Hogy egy álmos szeptemberi estén, este fél 8-kor mi a frászt keresett a fedélzeti jegyautomata kijelzőjének böngészősávjában a Pornhub linkje, egyelőre legalább akkora kérdés, mint a földönkívüliek vagy a jeti létezése. Rákérdeztünk a Szegedi Közlekedési Társaságnál, a délelőtti érdeklődésünkre estig senki sem válaszolt. Felhívtunk pár, az önkormányzati cégnél dolgozó ismerősünket, a kérdés hallatán páran nevetésben törtek ki, mások a “hubazz” szót hajtogatták, de legalább annyira tanácstalanok voltak, mint mi.

A böngésző az “ERR_NAME_NOT_RESOLVED” kezdetű hibát dobta be, amely a legtöbb esetben a DNS-kiszolgáló vagy a DNS-szerver kapcsolat problémáihoz kapcsolódik.

A Szeged365 szerkesztőségében két fajta lehetséges verzió ugrott be:

  • Az egyik, hogy a fedélzeti automata kijelzője egy benti, az SZKT-nál lévő számítógéppel lehet szinkronban, és miután valamelyik kollégájuk stikában belekukkantott a magyar filmművészet valamelyik gyöngyszemébe, véletlenül úgy hagyta a böngészőt. Aztán, amikor a rendszer kifagyott, hirtelen megjelent mindkét, a böngészőben nyitva hagyott lap. Még jó, hogy nem volt internetkapcsolat, bele sem merünk gondolni, a hazafelé tartó Marika néni milyen arcot vágott volna, amikor este fél 8-kor a 8-as troli jegyautomatájának kijelzőjén egyszer csak megjelenik Nacho Vidal apánk, hogy apait-anyait beleadva megszeretgesse Asa Akira nénénket. Lett volna nagy meglepi a trolibuszon, az egyszer biztos.
  • A másik tippünk az volt, hogy valaki vicces kedvében vezeték nélküli hozzátársított valamilyen perifériát az automatához és megpróbálta behozni rajta az említett filmművészeti könyvtárat, de végül a rendszer összeomlott, így aztán a járat teljes utazóközönsége elé kivetített gangbang helyett csak egy fehér kijelzős összeomlás lett a dologból.

Mi a másodikra fogadnánk, viszont, egy pro tippet azért itt hagynánk.

Kérünk, ne nézz céges, benti gépen 18+ filmeket. Ha esetleg mégis úgy hozná a sors (?), nyomj egy előzmények törlése parancsot a böngészőnek, főleg, ha pont arról a gépről izgultad végig Rocco kalandjait, amely a trolibuszok jegyautomatáit vezérli.

Amint az SZKT válaszol, a cikkünket frissíteni fogjuk.

FRISSÍTVE: RÁNK ÍRT AZ EGYIK SOFŐR, SZERINTE TROLLKODÁS TÖRTÉNHETETT

Cikkünk megjelenését követően ránk írt egy, a társaságnál dolgozó, neve elhallgatását kérő sofőr, aki szerint biztos, hogy trollkodás történhetett. Mint magyarázta, a fedélzeti jegyautomata fémdobozában tabletek vannak, egy-egy adatkábellel összekötve a jegykiadó géppel, meg persze, csakis a művelethez szükséges programmal. A többi applikáció értelemszerűen használaton kívül van normál esetben, de a rendszerhiba miatt valószínűleg úgy viselkedhetett a készülék, mint egy “mezei” tablet, csak szerencsére internetkapcsolat nélkül. Olvasónk arra tippel, hogy az egyik mókás kedvében lévő utas felfigyelhetett a technikai bakira és poénból megpróbálhatta behozni a felnőttfilmes oldalt, ami – kapcsolat híján – nem jött neki össze.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb