Közélet

Fekete ruhában álltak ki a tanárok a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium elé – azt kérték, hogy a kormány normalizálja a párbeszédet a pedagógusokkal

Csütörtökön a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium elé álltak ki tanárok fekete ruhában, így vállalva szolidaritást a miskolci Herman Ottó Gimnázium felmentett igazgatóhelyettesével és az összes megfenyegetett tanárral – szúrta ki a Telex. Mint kiderült, a felolvasott nyilatkozatban a pedagógusok azt kérték a kormánytól és a tankerületektől, hogy normalizálják a párbeszédet a tanárokkal.

A portál szerint csütörtökön 10:40-kor körülbelül 20 tanár állt ki a szegedi Radnóti Gimnázium elé, és az egyik pedagógus felolvasta a nyilatkozatukat. Ebben azt kérik a kormánytól és a tankerületektől, hogy normalizálják a párbeszédet a tanárokkal, és tegyenek lépéseket a köznevelés és a köznevelésben jelenlévők helyzetének javításáért. Levelüket úgy zárják: „Alapelvünk: az emberség és a minőség”.

DIÁKOK ÉS SZÜLŐK EZÚTTAL NEM VOLTAK

Mint kiderült, diákok és szülők nem csatlakoztak hozzájuk, a nagy szünetben mentek ki a tanárok az intézmény elé, utána pedig vissza is tértek tanítani. A Telex azt is írja, hogy a tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni. Szombaton a pedagógus-szakszervezetek közös közleményt adtak ki arról, hogy megkezdik a gördülő sztrájk előkészítését, majd hétfőn javaslatot is tettek annak rendjére.

VILLÁMCSŐDÜLET VOLT HÉTFŐN IS SZEGEDEN

„Villámcsődület a szegedi oktatásért” címmel tartottak hétfőn szolidaritási akciót a tanárok Szegeden. A Deák Ferenc Gimnázium előtti demonstrációval szerették volna támogatni a pedagógusok országszerte folyó tiltakozásait.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb