Mindenmás

Napi pakk: záporok, zivatarok tarkíthatják a Bortér második napját Szegeden

Ma is Szegedre figyel az egész világ: folytatódik a Bortér a Napfény Városában. A szerdai megnyitó után csütörtökön is kicsattanó fesztiválhangulat, finom nedűk és koncertek várnak bennünket a Dóm téren és az Aradi vértanúk terén. Az időjárás azért még tartogat némi meglepetést mára: záporokat és zivatarokat jeleztek előre. Indul a csütörtök, kend meg a pirítóst, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Enikő, Melitta, Debóra, Enőke, Hetény, Katalin, Katarina, Lolita, Loránd, Lóránt, Mária, Melissza és Roland nevű olvasónknak! Születésnaposok csütörtökre:

  • 132 éve látta meg a napvilágot Agatha Christie angol krimiíró, Miss Marple és Hercule Poirot megalkotója,
  • 76 éve Tommy Lee Jones amerikai színész (Macska a forró bádogtetőn, Man In Black),
  • 38 éve pedig Harry herceg, a most már Károly király és Diana hercegnő fiatalabb fia.

SZELES, ZIVATAROS LEHET A BORTÉR MÁSODIK NAPJA

Csütörtökön az ország északi felén leginkább erősen, míg a déli felén változóan felhős lesz az ég, Szegeden hosszabb napos időszakok is előfordulhatnak. A nap folyamán nyugat felől több hullámban várható eső, zápor. Zivatarok kialakulására országszerte adottak lesznek a feltételek. A déli, délnyugati szél élénk lesz, időnként erős lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között, míg az ország déli felén magasabban, 25 és 28 fok között alakulnak.

ITT A BORTÉR MÁSODIK NAPJA

Szerdán megnyílt, csütörtökön folytatódik a Bortér Szegeden. A Dóm téren és az Aradi vértanúk terén is borászok, kézművesek és sörfőzdék várják a kilátogató szegedieket és vendégeket. Koncertekből sem lesz hiány, így néz ki a mai felhozatal:

ÁRKÁD Szeged színpad

  • 17.00 Polgár Gyula jazz trió
  • 19.00 Báder Béla és zenekara
  • 22.30 Várkonyi Tibi

Pizza Monkey színpad

  • 16.00 AV Acoustic
  • 20.00 Útközband

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb