Sport

Lecsapott a Vukmir-átok? A Szeged kiejtette a Diósgyőrt a Magyar Kupából

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy góllal nyert a Diósgyőri VTK vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának rangadóján, így szombaton pont azt a csapatot ejtették ki, amelyért cserébe áprilisban faképnél hagyta őket Dragan Vukmir vezetőedző. Az átok két lépésben sújtott le,

  • Vukmirt augusztusban kipaterolták a DVTK-ból,
  • a Szeged pedig szeptember 17-én kiejtette csapatot a Magyar Kupából.

A vendég szegediek a 14. percben szerezték meg a vezetést az egyébként Miskolcon született Kundrák Norbert révén, és bár a házigazdák fölényben játszottak és ziccerek sorát dolgozták ki, az eredmény nem változott: vagy a védelem, vagy a kapuban Takács János állta a sarat.

A második játékrész is diósgyőri helyzetekkel kezdődött, a 62. percben mégis a mi oldalunkon maradt ki egy nagy helyzet, Pintér Ádám éles szögből leadott lövése a kapufát találta el – írta összefoglalójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A Diósgyőr a kapu elé szegezte őket, de mindez hiába volt, gólt nem tudtak szerezni a remekül működő szegedi védelemmel szemben.

Az utolsó pillanatban stílusosan a meccs embere, Takács János ölelte magához a labdát.

Diósgyőri VTK – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2951 néző. Játékvezető: Erdős József (Albert István, Belicza Bence Péter).

DVTK: Danilović – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros (Papp M, a 88. percben)- Cseke, Holdampf (Koman, a szünetben), Bényei (Bertus a 61. percben)- Gera (Eppel a szünetben), Lukács, Könyves (Szőke, a 61. percben) Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Szeged: Takács J. – Könczey, Vári, Szilágyi Z., Tóth B. (Beronja, a 88. percben) – Simon Á., Szatmári L. (Gajdos, a 88. percben) – Dobos Á. (Pintér, az 57. percben), Szakály D. (Frakas A az 57. percben), Kundrák N. – Bíró B. (Haruna, a 66. percben) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovićs

Sárga lap: Könyves Norbert a 20., Tóth B. a 22., Farkas A. a 61., Jammeh a 90., Kundrák N. a 90+2. percben.

Gólszerző: Kundrák N. (0-1) a 14. percben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb