Szegedi ArcokVideo365

Szegedi jótevők akcióban: célba értek az adományok a hét gyermekével magára maradt tömörkényi édesapa számára

Patocskai István alig több mint egy hete maradt egyedül hét gyermekével, köztük egy héthónapos babával, amikor felesége tragikus hirtelenséggel elhunyt. A nehéz helyzetbe került tömörkényi család megsegítésére azonnal hatalmas összefogás született Szegeden. Pár nap alatt nagyon sok adomány gyűlt össze az apuka és a gyerekek számára. A gyűjtést Antoni Dusán, 2020-as Kiemelt Példamutatásért díjas ismert szegedi jótevő és barátai szervezték, majd az összegyűlt adományokkal megpakolva szerda délután útra keltek Tömörkénybe. Az indulás pillanataiban mi is ott voltunk kameránkkal.

“AHOL TUDUNK, SEGÍTÜNK”

Érkezésünkkor már nagy volt a nyüzsgés a Csongrádi sugárúti gyűjtőpontnál. Antoni Dusán, szegedi jótevő és barátai, Gyaraki Zsuzsi, Csáki Ádám és Muráti Kamilló a KAM Home Goes 2 Bamako csapatkapitánya, már felpakolták a rally-s autót élelmiszerekkel, ruhákkal, iskolaszerekkel és játékokkal. “A csapattal már régóta ismerjük egymást, most Tömörkényben látogatunk meg egy családot, akikkel tragédia történt a közelmúltban és próbálunk ott segíteni, ahol tudunk” – mondta el Kamilló.

15 ÉVES FIA LÁTTÁRA HUNYT EL AZ ÉDESANYA

Patocskai István szeptember 5-én veszítette el feleségét, mint utólag kiderült, szívritmuszavar okozta a hétgyermekes édesanya halálát. Renáta szeptember 11-én töltötte volna be a 37. életévét. István Tapolcán, 255 km-re dolgozott tömörkényi otthonuktól, amikor Renáta rosszul lett. Mivel a mentők először az elmondott tünetek alapján pánikrohamra gyanakodtak, nem mentek ki az asszonyhoz. Amikor az édesanya egyre rosszabbul lett, 15 éves fia és a család egyik barátja sietett vele a kórházba Szentesre, de sajnos nem értek oda időben. Hiába találkoztak útközben az újból hívott mentősökkel, akkor az édesanya már nem lélegzett. A mentősök 50 percen keresztül küzdöttek Renátáért, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

KAMILLÓ ÉS A TELJES CSAPAT HÁLÁS MINDEN SEGÍTŐ SZEGEDINEK

Az édesapa elmondta, amilyük van, azt a feleségével ketten teremtették meg családjuk számára, segítséget soha nem is kértek senkitől. Most viszont szükségük lenne rá. A család minden segítségért hálás, így örömmel fogadták Antoni Dusán, Muráti Kamilló és csapatuk felajánlásait. “Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítséget, aki a gyűjtésünkhöz hozzájárult” – mondta el Kamilló, majd a csapat autóba szállt és megindult Tömörkénybe a családhoz.

Pillants bele az indulás pillanataiba videónkkal!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb