Sport

A szegedi kajakpólósok Triesztben megszerezték az első helyet! Gratulálunk!

A kajakpólóra nem biztos, hogy mindenki egyből felkapja a fejét, de pár perces gondolkodás után kikövetkeztethető miről is szólhat a sportág: kajakról és a labdáról. Egy viszont biztos: ebben a sportágban is rendkívül sikeresek a szegediek: divízió 2-ben legyőzhetetlenek vagyunk!

Gyorstalpaló sportágismertető következik. A kajakpóló: a kajak-kenu sport az ICF (International Canoe Federation) és az MKKSZ (Magyar Kajak-Kenu Szövetség) által is hivatalosan elismert szakága. Ez egy labdajáték, melyet csapatonként 5 játékos játszik speciális kajakpóló kajakban ülve. A játékidő 2×10 perc. A pálya egy 35×23m méretű vízfelületen helyezkedik el. A kapu egy kosárpalánk méretű a víz felett 2m-re elhelyezkedő keret.

Kicsit bővebben az 1880 óta űzött sportról: a játéktérnek téglalap alakúnak kell lennie, és kb 35 méter hosszú és 25 méter szélesnek kell lennie. Itt is van zöld/sárga/piros lapok, szöglet, oldalbedobás, kapus, középkezdés, büntető, szabaddobás és nem utolsósorban a gól, mert a mérkőzés győztes csapata az, amelyik a több gólt dobta. Ez mondjuk elég egyértelmű szabály. Egy profi kajakpóló mérkőzés nagyon látványos és izgalmas sok technikai és taktika elemet tartalmaz, mivel egy az egy ellen is küzdenek a játékosok. A biztonság itt is elengedhetetlen, éppen ezért a sportolóknak kötelező sisakot és mellényt viselniük.

A szegedi hősök egy két napos nemzetközi tornán vettek részt, ahol az első helyezést szerezték meg a divízió 2-ben. Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület kajakpóló edzői: Madár Valentina és Dimény Csongor. A bajnok csapat tagjai pedig:

  • Katona Balázs
  • Kiss Máté
  • Szekerczés István
  • Szamosvári Zsombor 
  • Nagy Hunor 
  • Hubai Nimród

Gratulálunk a szegedi srácoknak és az MVM Szegedi Vízisport Egyesületnek!

Ezt már olvastad?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb