Mindenmás

Több ezer létrát hagytak szerteszét Ásotthalom környékén a migránsok – van köztük közel 100 ezer forintos is

Több ezer létrát hagytak szerteszét Ásotthalom környékén a migránsok. A Ripost azt írja, hogy a helyiek szerint közel 100 ezer forintba kerülő alumíniumlétrákkal érkeznek Szerbiából a migránsok, amiket aztán a település környékén dobálnak szét.

A portál beszámolója szerint egyre több, migránsokra épülő biznisz kezd el virágozni Ásotthalom környékén. Az illegális bevándorlók által otthagyott szemét a guberálókat, az elhagyott csempészautók az alkatrésztolvajokat vonzzák, de érdemes szót ejteni a létrákról is, ugyanis ezekből akár több ezer is lehet Ásotthalmon és környékén.

A HATÁRŐRÖK ÖSSZETÖRIK, A HELYIEK ÖSSZESZEDIK A LÉTRÁKAT

Mint tovább kiemelték, egy ideje a Szerbia felől érkező migránsok leginkább létrák segítségével próbálnak átmászni a kerítésen. Ehhez a művelethez összesen négy darab, minimum 3 méter magas létrára van szükségük, amit hihetetlen gyorsasággal raknak egyik kerítéstől a másikig és másznak át rajta. Értelemszerűen legalább az utolsó létra magyar földre kerül, hiszen már itt másznak le róla azok, akiknek az átjutását nem sikerül a kerítésnél megakadályozni. 

“15 másodperc! Annyi kell nekik az átjutáshoz” – mondta el egy katona a lap munkatársainak.

Ezek a létrák különféle sorsra jutnak: a rendőrök és a katonák összetörik őket, nehogy újra felhasználják majd a migránsok, a helyiek viszont igyekeznek szerezni belőlük, miután rájöttek, hogy drága, minőségi létrák kerülnek Magyarországra.

Fotó: Ripost.

KÖZEL 100 EZER FORINTOS LÉTRÁKAT HAGYNAK A HATÁRON

„A kerítéshez akartok lemenni? Megmutatom, hol kell, pont tegnap voltam lenn létráért” – mondta a Ripostnak egy férfi az ásotthalmi tanyavilágban. Meg is mutatta szerzeményét, bár kérte, inkább ne örökítsék meg a csűrnek támasztott 3 méteres létrát, mert még baja lehet belőle. Hiszen a létra végül is egy bűncselekmény eszköze. Csakhogy létra mindenhol van a kerítéshez közel és az erdőben. „Rákerestem a neten, mikor elhoztam tegnap. Ez egy 85 ezer forintos létra!” – vágta ki büszkén a férfi. Az általa megadott útvonalon aztán ki is lyukadtak a lap munkatársai a kerítés egy szakaszánál, ahol azonnal egy földön heverő létrába botlottak egy kis domb mögött. A masszív darabon a török, ipari létrákat gyártó Cagsan Merdiven márkajelzése található, ez a multifunkciós, nyitható létra 100 ezer forint körüli összegbe kerül. Az nem tisztázott, hogy ezt Törökországból hozták magukkal, vagy Szerbiában vásárolták az illegális bevándorlók.

A SZERB OLDALON IS RENGETEG VAN

szerb oldalon is létrák hevernek a kerítés tövében. A Ripostnak egy szerb juhász azt kiabálta át a kerítésen, hogy rengeteg az illegális bevándorló a környékükön. Bár még szürkület sem volt, amikor a férfi interjút adott a kerítésen keresztül, a háta mögött egy méterrel már három migráns állt egy kis fás terület előtt, az átjutás reményében. „Na, itt is van egy létra” – hajolt le egyszer csak a juhász és magasba emelt egy törött létrát. „Valamelyik nap nyolcat szedtünk itt össze. Másnap aztán láttam, hogy nagyon keresgélnek, na mondom, úgysem értitek, amit mondok, most aztán találgassátok, ki vitte el a létrátokat” – nevetgélt a juhász, majd elballagott a nyájával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb