Sport

Szalai Ádám visszavonul! Marco Rossi szövetségi kapitányunk véleménye a cikkben.

Szalai Ádám sajtótájékoztató keretében bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól. Eleinte bírálta a sajtót, amiért erről már pár napja elkezdtek cikkekben találgatni, majd érzelmesen emlékezett vissza az eltelt válogatott élményeire. Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón kendőzetlenül elmondta a véleményét, majd a közösségi oldalán is nyilatkozott Szalai Ádámról.

„Kicsit máshogy terveztem ezt a sajtótájékoztatót. Ennyi év után, csapatkapitányként úgy éreztem, megérdemeltem volna, hogy ne jelenjenek meg előre sajtóhírek néhány órával a bejelentést megelőzően. Egyetlen egy dolog miatt ülök még itt, a szurkolóink miatt, akik remélem, a jövőben is ugyanúgy fognak támogatni minket. Nyilván már lehoztatok minden hírt, de most megerősítem, hogy az olasz mérkőzés után befejezem a válogatott pályafutásomat. Ez egy nem egy friss dolog, az elmúlt hetekben, hónapokban már kerestem erre az időpontot”– fejtette ki nem titkolt morcossággal Szalai Ádám.

Később szerencsére érzelmesebben tudta folytatni a 84-szeres magyar válogatott futballista: „Óriási álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek. A legnagyobb álmom volt, hogy ez létrejöjjön. Az, hogy két Eb-n szerepelhettem és csapatkapitányként lehettem ennek részese, óriási élmény számomra. Az elmúlt évek sikerei, balsikerei és a rosszabb időszakokban érkező kritikák, támogatások mind segítettek a felnőtté válásomban” 

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya hosszasan beszélt játékosa érdemeiről, lelki erejéről, hogy mennyi mindent adott a válogatottnak, de közösségi oldalán fejtette ki leghatékonyabban érzelmeit:

Rossi elmondása szerint Szalai utódját a Nemzetek Ligája-meccseket követően választják ki, most még teljes mértékben az előttük álló mérkőzésekre koncentrálnak.

„Az életben senki sem pótolhatatlan, de nehéz dolgunk lesz megoldani az utódlását, még úgy is, hogy a jövőben is minden srácban megbízok, akit meghívok a keretbe. Még egyszer mondom, rendkívüli embert veszít el a csapat. Tudom, hogy ezt lesz, aki kritizálja, már az első nap, amikor elkezdtem a válogatott kispadján dolgozni, kaptam kritikát miatta, de mindig csak azt tudom mondani, hogy aki ennyire negatív, az saját magának árt vele.”– fejtette ki a szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón. Szalai Ádám az olaszok ellen játszhat utoljára a nemzeti csapatban.

Ezt olvastad már?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb