Szegedi Arcok

Jótékonysági mesekönyvet írt Karacs Rita szegedi anyuka, hátrányos helyzetű gyerekeken segítene vele

Jótékonysági alapon írt mesekönyvvel rukkolt elő a szegedi Karacs Rita, az RTL Klub és a Rádió 88 egykori műsorvezetője, egyben a Tökmag buli rendezvénysorozat alapítója. Mint a szegedi anyuka megkeresésünkre elmondta, a könyv bevételeiből a Napfény Városában működő Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány munkáját támogatják, akik több mint 7 éve foglakoznak hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésével, fejlesztésével.

KÉT ÉVES SZEGEDI ÁLOM VÁLT VALÓRA

“Amikor megszületett a kisfiam, valami megfordult bennem, azt éreztem, olyasmivel akarok foglalkozni, ami vidámmá, boldoggá teszi a gyerekeket” – válaszolta Karacs Rita azt firtató kérdésünkre, hogy lesz egy közismert rádiós-tévés műsorvezetőből gyerekkönyveket író anyuka. Mint magyarázta, két éves álom vált valóra, ráadásul a Masni és a szülinapi torta című mesekönyv triplán (is) jótékonysági kezdeményezés:

  • a szerző jótékonysági alapon, szabadidejében írta,
  • az illusztrátor, Bezdány Márta ugyanezen elv által vezérelve rajzolta,
  • a bevételt pedig 100% – ban karitatív célra fordítják.

Mint mondta, a szegedi Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány munkáját támogatják, akik több mint hét éve foglakoznak hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésével, fejlesztésével. Rita maga is kisgyermekes édesanya, a 40 oldalas, kemény borítós, gyerekbarát méretben kiadott mesekönyvet 0-tól 8 éves korig ajánlja.

“A történet főhőse Masni a család barna kiskutyája, aki egy hétvégi kerítésfestés során véletlenül belepottyan a kék festékes bödönbe. Csakhogy ez a festék egy varázsfesték, és Masni – amellett, hogy kék marad, –  hatalmasra nő.  Az első mesében Masni óriás lesz.  A második mese egy igazi ünneplős mese, hiszen Masninak születésnapja lesz, ajándékot és tortát kap és sok meglepetésben lesz része”

– vázolta a sztorit Rita, aki azt mesélte, több ismerőse is rákérdezett, milyen pszichológiai céljai, milyen mögöttes mondanivalója van a könyvének, azonban ő leszögezte, egyetlen dolgot szeretne Masnitól: azt, hogy szórakoztassa, örömet okozzon a kicsiknek.

OLVASNI JÓ, JÓTÉKONYKODNI JÓ, EGYÜTT PEDIG…

A fogadtatás szívet melengető, tegnap egy hölgy például egyenesen a házukhoz ment, hogy több könyvet is vásároljon – újságolta a szerző, aki azt is elmondta, hogy szeptember 30-án, a Benedek Elek születéséhez (1859. szeptember 30., Kisbacon) köthető Népmese Napján tervezik elindítani a Masnimese webshopot, addig is, személyesen viszik ki a könyveket azoknak, akik az online felületükön rájuk írnak.

“Olvasni jó, jótékonykodni jó, ha a kettőt egyszerre teheted, az pedig a legjobb!”

– zárta beszélgetésünket a szegedi ex-rádiós, rendezvényszervező és író anyuka.

Bővebb infót a könyvről ITT találsz.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb