Mindenmás

A rendőrök mellett a tűzoltóknál is tilos a fűtés egyelőre, a klímák távkapcsolóit is begyűjtötték

„Az állami közintézmények 18 fokra fűthetőek. A katasztrófavédelem épületei is állami fenntartásúak, így értelemszerűen rájuk is vonatkozik a jogszabály” – ezt közölte az rtl.hu-val a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata, miután kiderült, hogy a rendőrök mellett náluk is tilos a fűtés.

Arról érdeklődött a csatorna, hogy valódi-e az a dokumentum, amely a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra került fel, és amely szerint a fővárosi tűzoltó-laktanyákban október 15-ig tilos bekapcsolni a fűtést, hősugárzókat sem használhatnak, a klímaberendezések távkapcsolóit pedig elvették tőlük.

A RENDŐRÖKET LEVÉLBEN ÉRTESÍTETTÉK

Nem ez az egyedüli ilyen eset. A Zsaruellátó nevű oldalon tettek közzé szintén egy levelet, amelyben arról tájékoztatták a rendőröket, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést az épületben, és hogy a hideg ellen csak „a megfelelő öltözködési mód megválasztásával” és mozgással védekezhetnek.

HÉTFŐN JELENT MEG A RENDELET

Hétfőn késő este jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint az állami intézményeknél és állami gazdasági társaságoknál októbertől 18 foknál nem lehet melegebbre fűteni az épületeket. Néhány kivételt beletettek a szabályba: bölcsődékben, gyermekvédelmi intézményekben, bentlakásos szociális intézményekben, vagy épp a kórházakban lehet ennél is melegebb, az uszodákat is felfűthetik jobban. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Belcampo scandal
'Fel a tetejéhez' gomb