Mindenmás

Az év legmorbidabb árverése jön a NAV-nál: defibrillátorra, urnára és koporsóra is lehet licitálni

A luxusautók mellett néha szokatlan árverésre kiírt tételeket is találtunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján: most például több temetkezési urnát, fakoporsókat és defribrillátort is közzétettek árverésre az oldalon, előbbiekre a liciteket pénteken este kilenc óráig tehetik meg az érdeklődők, személyesen viszont már nem nézhetik meg licit előtt, arra legfeljebb szeptember 16-ig volt lehetőség – szúrta ki a Telex.

A temetkezési urnákat kb. 70 ezer forintra becsülték, de már 35 ezer forinttól lehet rájuk licitálni, mondjuk, jótállást nem biztosítanak hozzá. Állapotuk újszerű. A fakoporsók becsült ára 180 ezertől 260 ezer forintig terjed, így a legolcsóbbért minimum 90 ezer, a legdrágábbért 130 ezer forinttal lehet indítani a licitet, ugyancsak péntek estig.

EGY DEFIBRILLÁTOR IS A KÍNÁLATBAN VAN

Csak hogy az abszurditásfaktort kimaxoljuk, az oldalon van egy defibrillátor is: a 2017-es gyártmányú Saver One defibrillátorra még van pár napja annak, aki szeretne benevezni rá: 400 ezret ér, a licit 200 ezer forintnál kezdődik, és egészen szeptember 26. estig tart az árverés.

URNÁT TALÁLTAK SZEGED

Urnát helyezett ki valaki Szőregen, a Makai út melletti körforgalomban egy augusztusi reggelen – posztolta be egy István nevű felhasználó a Szegeden Láttalak csoportba. A hamvasztásos búcsúztatóknál használt eszközt állítólag a közterületesek találták meg, amit később ki is nyitottak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb