Mindenmás

Napi pakk: csípős reggel, majd 22 fok, Ákos és Tóth Gabi koncert a Dóm téren

Nem erőltette meg magát az indián nyár, ugyanis rég volt ennyire hideg reggelünk Szegeden, de nyugi: a hűvös hajnal után egészen kellemes, 22 fokos időjárásunk lesz napközben. Ez pont kapóra jön, hiszen:

  • gyerekek röppennek a magasba az Agórában,
  • majd a Civil Piac is vár a Mars téren,
  • végül pedig Ákos és Tóth Gabi kényeztet bennünket egy-egy koncerttel a Dóm téren.

Mutatjuk a reggel legfontosabb infóit, meghoztuk a Szeged365 napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot Nektek: Gellért, Mercédesz, Gerda, Gerhárd, Grizelda, Mária, Meredisz és Zelda! Egy csapatnyi születésnapos is jutott erre a szombatra, hiszen:  

  • 86 éve született Pásztor Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész,
  • de ma lett 50 éves Vujity Tvrtko, Pulitzer-emlékdíjas, horvát származású magyar író, újságíró, riporter is,
  • illetve 48 éves Wolf Kati énekesnő, aki 2011-ben az év női előadója lett, 2012-ben és 2022-ben pedig A Dal zsűritagja.

A CSÍPŐS REGGEL UTÁN NAPOS, MELEGEBB IDŐJÁRÁSUNK LESZ

Szombaton sok napsütésre számíthatunk Szegeden, olykor fátyolfelhők azért még megjelenhetnek az égen. Számottevő csapadék viszont sehol sem várható. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délnyugati szél. Melegedés kezdődik, délután már 17-24 fok valószínű, a reggel viszont még hideg lesz: csupán 5 fokot jósolnak Szegedre.

ÁKOS ÉS TÓTH GABI A DÓM TÉREN

Elindult a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozata, amelynek fináléjában két olyan hazai sztár is fellép ma a Dóm téren, akik kimaradtak a 2022-es Szegedi Ifjúsági Napokról:

  • az egyik a Kossuth-díjas Kovács Ákos, aki nélkül Bonanza Banzai (meg úgy általában, tinikorunk) sem lett volna,
  • a másik pedig a tegnap még kórházban fekvő Tóth Gabi.

CIVIL PIACRA VÁRNAK A MARS TÉREN

Talentum Alapítvány és a Szegedi Városkép és Piac szervezésében ismét bemutatkoznak a szegedi civil szervezetek. Szombaton reggel 9 órától, a JYSK előtti területen mintegy 20 szervezet tevékenységébe tudnak betekinteni a szegediek. Az esemény kiváló lehetőséget nyújthat arra, hogy a szegediek megismerkedjenek a helyi civil szervezetek mindennapos munkájával, azok céljaival. A programok mellett interaktív bemutatók, vetélkedők és tanácsadások is lesznek.

A MAGASBA REPÜÉNEK A KICSIK SZEGEDEN

Idén ötödik alkalommal szervezik meg az egyszerre felemelt gyerekek világrekord-kísérletét hazánkban, tehát idén is a magasba emelik a kicsiket Szegeden. Az esemény szombaton, azaz szeptember 24-én lesz, aminek a Szent-Györgyi Albert Agóra Rendezvényközpont ad otthont.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb